Nat type "moderate" sorunu

TurkNet Gigafiber kullanıcısı olarak ne yaptıysam hiçbir online oyunda NAT Tipimi “Open” yapamadım. Modem üzerinden oyun portlarını açtım. DMZ’yi denedim. Modem ve PC güvenlik duvarlarını devre dışı bıraktım. Modem Firewall ayarlarından Inbound,Outbound ve Forward’ı accept olarak değiştirdim, Port Forward ve Port Triggering denedim. Traffic Rules ve Nat Rules bölümünden extra kural ekledim. Ama yok, hala NAT TYPE “Moderate” olarak gözükmektedir. Yabancı youtuberların Nat Type “Open” yapabilmek için modemleri üzerinden yaptıkları tek şey UPNP’yi aktifleştirmek. Port yönlendirmesi bile yapmaya gerek duymadan NAT TYPE “Open” yapabiliyorlar. Önceden söyleyeyim benimde UPNP aktif konumda. Peki ben neden bukadar uğraşa rağmen hala NAT TYPE “Moderate” gözüküyor? Ve NAT TYPE “Open” olması için ne yapabilirim? Ve ya neyi yanlış yapıyorum? @alperenatici @TurkNetDestek

Merhaba, DM üzerinden iletişime geçilmiştir. @cgayz

Merhaba, statik ip alıp denediniz mi?

Cgnat dan dolayı yüksek ihtimalle.

1 Beğeni

@mustafasevinc @MehmedTurk Zaten Statik IP’ye sahibim :smiley: Yaşadığım sorun Double-Nat sorunudur. Network ekibi ile konu ile alakalı görüştüğümde ONT cihaz yazılımı yapılandırması hakkında; ONT cihazı yazılımında herhangi bir kısıtlamanın olmadığını savunuyorlar. Bana vermiş oldukları ONT cihazınızın “PMG1005” ONT cihazınızın config.xml dosyasını incelediğimde böyle bir XML satırının kodlanmış olduğunu görüntülemekteyim. Hadi ONT cihazı NAT yapmıyor diyelim ozaman santralde biyerde NAT yapan bir cihaz var, bu cihazın yaptığı ikinici NAT işleminin kapatılmasını talep ederim. Yani Double-NAT sorununun çözülmesini talep ederim. Ayrıca yeni satın aldığım Fiber Router Cihazımın kurulum aşamasında “Double Nat Issue” ve “Double nat occurs when two routers are connected together, each creating their own private network. In most instances, it will not influencewifi performance. However, it may cause problems when you play online games, screen cast/mirror, or use features like port forwarding, VPN, or UPNP” uyarıları ile karşılaştım. Bunlar tam olarak benim yaşadığım sorunlar. Online oyunlar için port açamıyorum. Modem üzerinden portları açsam bile aktif olmadıkları için NAT TYPE “Moderate” sorunu yaşıyorum. VPN sunucularına da erişemiyorum. uPnP ve DMZ bir türlü etkin olmuyor. Routerımın zaten bir NAT’ı var. Santral cihazlarımdan bir tanesininde NAT’ı var. Bu nasıl mümkün olabilir? Statik IP hizmeti satın aldım. Nasıl olurda iki birden var NAT olabilir. Dolayısıyla NAT çakışma ve Double-NAT durumu söz konusudur. Yaşamış olduğum Double NAT sorununu çözmenizi talep ederim.

Oyun sunucularından bilgisayarıma gönderilen oyun paket istekleri; belirli portlar ile santral cihazında ki NAT’a ulaşıp bu NAT üzerinden başka bir port’a transfer edilip karşı sunucudan gönderilen paket istekleri başka bir port üzerine transfer edilmiş bir şekilde Router cihazıma ulaşıyor. Daha sonra da bu istekler Router cihazımın NAT’ından bilgisayarıma yönlendiriliyor. Yani ben sadece sizin birincil NAT’ınızın izin verdikleri portlara erişim sağlayabiliyorum. Benim istediğim durum kesinlikle bu değildir. Bazı oyun sunucularına ve vpn sunucularına erişim sağlayamıyorum. Bu durumda sadece sizin NAT’ınızın izin verdiği portlara erişim sağlayabilme, yukarıda bahsedilen vpn sunucularında erişimde sorunlar, upnp, dmz sorunları ve online oyun sunucu bağlantı problemlerine, sorunlarına yol açmaktadır. Yaşadığım Double-NAT sorunumu bir an önce çözmenizi talep ederim.

Yukarda gördüğünüz örnekte Karşı sunucudan gönderilen udp 7489 port istekleri 57914 port’u üzerinden transfer edilip bilgisayarıma o şekilde ulaşıyor. Fakat modem üzerinden açtığım 7489 portları aktif bile değil. Yani sizin burada birincil NAT’ı iptal edip karşı sunucudan 7489 portu üzerinden gönderilen isteklerin modemime hatta bilgisayarıma 7489 portu üzerinden ulaşması gerekmektedir. Bunun içinde Double-NAT sorununu çözmeniz gerekmektedir. Yaşamış olduğum Double-NAT sorunumu çözmenizi talep ederim. @TurkNet @TurkNetDestek @alperenatici