Nakil sonrası internet hizmetim hala aktifleştirilmedi

Bugün(27 Eylül) internetimin nakil süreci güç bela tamamlandı. Türk Telekom ekipleri nakil işlemini gerçekleştirdiler. Fakat saatlerdir TurkNet sistemine düşmedi. Destek kaydına da bakılmıyor. Zaten taahhüt edilen 7 iş gününde tamamlanmadı nakil , bir de birinin bakıp aktifleştirmesini bekliyorum.

Konunun devamı : TurkNet üzerinden yeni taşındığım binada altyapı sorgulaması yaptığımda kendi dairem dışındaki tüm daireler Vdsl desteklerken benim dairem adsl destekliyor. Sebebi nedir? Vdsl desteği alabilir miyim?

Tekrar konu açmanıza gerek yok alta istediğiniz soruyu yaza bilirsiniz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. 2 konuya da yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Soruyu yetkili arkadaşa ilettim.
  2. Soru alt yapı sorgulamasında 16 mb yazıyorsa
    portlar doludur. Bu sitede ne olarak çıkıyor. En alta kare yazan yeri resim çekip atar mısın.
    image
1 Beğeni

Benim dairemde çıkan:

Diğer dairelerde çıkan:

Anladığım kadarıyla varla yok arasında @alperenatici yetkili arkadaşım yarın kontrolü sağlar. Benim yapabileceğim desteğinizi iletmek.
Belkide son portu siz almışda olabilirsiniz net cevap veremem.

Teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.

Selamlar @Salmanskt, arka planda hizmetinizi inceledim. Tarafınıza sms olarak gönderilen modem kurulumu bilgileri ile kurulum yapmış mıydınız? Eğer yaptıysanız şu anda ek bir adım atmanıza gerek yok. Ekiplere konuyla alakalı bilgi ilettim. Hizmetinizi aktif olarak kullanmaya başladıktan sonra Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturursanız boş VDSL portu bulunması dahilinde geçişiniz yapılır.

İlginiz için teşekkür ederim. Varolan destek kaydımla ilgilenen arkadaş hattımın vdsl üzerinden 100 Mbps olarak işlem gördüğünü belirtti fakat aşağıya modem arayüzünden görmüş olduğum hat değerlerini bırakıyorum. Ayrıca TurkNet teknik bilgiler kısmından baktığımda da hızımın 21e 8 olduğunu görüyorum. Bana verilen bilgide yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Hat değerleri:

TurkNet teknik bilgiler:

Hat zayıflaması fazla olduğu için hızınız düşük,

Hat zayıflaması : 20

İç tesisat bağlantılarında sorun olabilir. :man_shrugging:

İlginiz için teşekkür ederim. Bu durumun farkındayım. Ancak dün de buraya atmış olduğum altyapı sorgulamalarının sonucu nakil işlemi sistemsel olarak onaylandıktan sonra değişti. Yani şu anda bağlantımın farklı bir porta taşınarak artabileceğini düşünüyorum. Ekiplerin ilgilenmesini bekliyorum. Çünkü anladığım kadarıyla sistemde daire dolu görünüyordu nakilden sonra port boşa düştüğü için alabileceğim hız değerleri de sistemsel olarak değişti. Fiziki müdahalelerle hızımın artacağını ve hat değerlerimin düzeleceğini düşünüyorum .

Tekrar selam, kaydınız inceledikten sonra arka planda yapılabilecek tüm işlemler değerlendirilip gereken aksiyon alınacak.

1 Beğeni

Türk Telekom ekipleri ile tekrar görüşme sağladım.

Santralden bina içi ankastreye kadar olan kabloların eski oldugunu 75MBPS kaldırmadığını söylediler. Ben de karşılık olarak bina içine kadar olan kablolamanın onların sorumluluğunda olduğunu, değişmesi gerekiyorsa değiştirmeleri gerektiğini söyledim.

Değiştirmeyeceklerini söylediler. Ben de o halde sürekli arıza kaydı açacağımı söyledim. Bana çok fazla fatura ödersiniz boşa şikayet oluşturmayın dediler. Ben de herhangi bir şey ödemeyeceğimi, bina içine kadar olan kablonun yenilenene kadar sürekli arıza kaydı bırakacağımı söyledim. Bina içinden kendi evime kadar olan iç tesisatımı yenileyeceğimi, herkesin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledim.

Bu konuşmadan sonra pazartesi için randevulaştığımız TurkNet saha ekibiyle ankastreden eve yeni kablo çekeceğiz. TurkNet’in arkamda durup Türk Telekom’a gerekli baskıyı yapmalarını istiyorum.

@alperenatici Ayrıca anlık olarak internete de bağlanamıyorum. Yeni destek kaydı da açamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Selamlar, mevcut destek kaydınız üzerinden bildirimde bulunursanız ekipler yardımcı olacak.

Güncelleme: Bugün ( 3 Ekim ) TurkNet’in çalışmış olduğu aracı firma geldi ve iç tesisatı yeniledik ( bina dışından kablo çektik ). Şu anda hat değerlerim fotoğraftaki gibi. Yalnız nakil sürecinin içinde olan kurulum ücretinin kablo dışında alınmadığını sanıyordum. 37 metre kablo + işçilik 700 TL verdim. 300 TL işçilik neden alındı? @alperenatici

1 Beğeni

Tekrar selamlar @Salmanskt, yerinde destek hizmeti kapsamında ekstra kablo ve ekipman ücreti alınabiliyor. Fatura destek kaydı oluşturup detayları talep etmenizi tavsiye ediyorum.

Bilindiği üzere nakil işleminden kısa bir süre sonra internet hizmetim gitmiş ve bana genel arıza olduğu söylenmişti. Ben de bunun üzerine bugün nasıl oluyor da genel arıza varken çevremdekiler internete bağlanabiliyor sorusunu sordum. Bu sorudan sonra TurkNet destek ekibi modem şifremin yanlış olduğunu bu yüzen internete bağlanamadığımı söyledi. Yeniden kurulum yaptım ve internet geldi.

1. Modem kullanıcı adı ve şifrem yanlışda nasıl nakil gerçekleştikten sonra bir süre internete bağlandım?
  2. Bu kadar zamandır sorun buysa nasıl oluyor da bana genel arıza var diyerek 1 hafta beklettiniz?

Çok kötü bir süreçti emeği geçen herkese teşekkürler.

Aradaki tarih farkına bakmanızı rica ederim.