Nakil işlemi ne kadar sürer

İyi günler bildiğiniz üzere okullarda sınav haftalarındayız benim gittiğim üniversitenin de final haftası bu hafta başladı o yüzden biraz panikteyim.
Bazı durumlardan ötürü taşındım ve nakil için başvuruyu bu ayın 7 sinde yaptım.
Şimdide nakili bekliyorum ama maalesef beni doyuran bir cevap alamadım o yüzden bir de buradan sorayım dedim umarım yardımcı olursunuz.
İlk olarak, bu sabah(9 temmuz) ekipler randevu için arayacaklar diye bir bilgilendirme yaptılar telefondan,
1-) sizce beni aramaları ne kadar sürer?
2-) ev biraz eski, telefon fişi gerekiyor galiba(3 tane metal ucu olan fiş), onu almam gerekiyor mu yoksa yapan adamlar halledecek mi?
3-) bende dsl kablosu da yok( eski evdeki kopuktu) yeniden almam gerekiyor mu yoksa yapan adamlar verecek/satacak mı?
4-) bu nakil ne zaman biter dediğim gibi sınav haftasındayım telefon internetiyle online sınavlara girmesi zor oluyor.
5-)son olarak, burası vdsl2 69mbps destekliyormuş, ben 35mbps pakedi kullanıyordum. Buraya geçince 69mbps destekleyen pakete geçiş yapabilecek miyim?

Öncelikle nakil işlemleri bir tık daha uzun sürebilir normal yeni abonelik kurulumundan. Ancak totalde başvurunuzun ardından bir hafta içinde internetiniz taşınmış olur. Ancak net şu kadar sürer bu kadar diyemem, diyemeyiz. Bu lokal ekiplere bağlı bir miktar. Eski tip telefon prizlerinden önermiyorum hattın değerlerini bir hayli düşürüyor. Normal rj11 numeris priz alıp bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer ki istemezseniz gelen ekip direkt bağlar ya da yak konnektör ile bağlantıyı sağlayabilir. Bunun için bir ücret talep edilmez sanıyorum ki oldu ki talep edildi elektrikçiden iki tane yak isteseniz sizden para dahi almaz :smiley:

Son olarak sorguda 69mbps görünüyorsa tek paket dahilinde yeni lokasyonda o hız size tahsis edilir. Sıkıntı yaşamazsınız altyapı kötü değilse :slight_smile:

2 Beğeni

Mümkünse değiştirmek isterim tabii. Değişimi nasıl yapabilirim? Benim yapmamı mı önerirsiniz yoksa gelen ekiplere söylesem yaparlar mı?

Hocam Nümeris Priz alırsanız kaliteli bir marka örneğin Viko ya da Makel, işinizi daha iyi görür diye düşünüyorum. Ben biraz duvardan çıkan kablo böyle karmaşa şeyinden haz etmediğim için kendim yak konnektör kullanmıyorum. Yak konnektör ile kaliteli bir nümeris arasında çok az miktarda bir fark olur. Nedeni, araya ne kadar ek donanım, ek ve de parça girerse hat o kadar çok negatif etkilenmeye müsait olur. Eğer sizin böyle bir takıntınız yoksa yak konnektör alıp bir pense yardımıyla yapabilirsiniz. Ya da Nümeris priz ile duvara sabitleyip, modem dsl kablosunu kullanarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Her iki teknik için de link ekliyorum, hangisi daha kolayınıza gelirse onu yapın derim. Sizin yapmanız deneyim açısında da daha iyi olacaktır :slight_smile:

Numeris DSL bağlantısı için: Telefon prizi nasıl bağlanır - İnternet prizi nasıl bağlanır - YouTube

Yak konnektör ile ek için: Kopan İnternet Kablosunun Tamir Edilmesi (Uy Connector-Yak Connector) - YouTube

1 Beğeni

Son olarak: Nakil işlemleriniz tamamlandı ve ekiplerimize iletilmiş olup 12.07.2021 tarihinde işlem yapacaklarına dair randevu talebi alınmış durumdadır. Belirtilen tarihte işlem sağlanmaması halinde online sayfamızdan bilgi vermenizi rica ederiz.

İyi Günler.
Bu, kabloyu modeme takarsam internetin açılacağı anlamına mı geliyor?

Keşke şu anda geçiş yapmasaydın şu anda mesela internette sorun var TR geneli açıkçası sınavlarında ne olacağı belli değil ama başvuru yaptığında 2 gün içerisinde oluyor genellikle. Ben ve arkadaşlarımda 2 gün geçti kurulum yapıldı sadece 1 kişinin 10 gün falan sürdü.

Deneyebilirsiniz eğer dediğim bağlantılardan birini yaptıysanız. Dsl ışığı yanıyor yani sinyal alıyorsa hattınız, modeme kullanıcı adı ve şifresini girerek bağlanabilirsiniz büyük ihtimalle. Eğer dsl yanmıyorsa büyük ihtimalle ankastre üzerinden hattınız kesilmiş olabilir. Şansınıza bağlı biraz :smiley: