Nakil aldırmak neden bu kadar zor?

Merhabalar iki üç yıldır TurkNet kullanıyorum ve kendi evimiz kentsel dönüşüme girdiği için kiraya geçtik ve binada Gigafiber var. Binada daha önceden TurkNet ekibi su borusu patlatınca ev sahibi gelen ekiplerin delerek yukarı kablo çıkmasına müsade etmiyor ve bütün kablolar binanın dışından çekilmiş. Kuruluma gelen TurkNet ekibi ben binanın dışından çekmem dedi ve gitti. İlla ekip ev sahibi ile kavga mı etmemizi istiyor binanın dışından çekse olmuyor mu? Bu zamana kadar ne olmuş benim kablom neden çekilemiyor?

Merhaba, çekilen iç tesisat kabloları bir altyapı kablosu olmadığı için dış etmenlere dayanıklı bir kablo değildir. Bu nedenle dışarıdan kablo çekimi gerçekleştirilmiyor. Dilerseniz bu durumu destek kaydı oluşturarak ta sorabilirsiniz.

Evlere bırakılan fiber kablo ince bir kablo olduğu için, dışarıdan çekilmesi uygun olmaz. Dışarıdaki olumsuz hava koşullarında kablonuz zarar görebilir. İnternet bağlantınız kopabilir. Bu yüzden içeride ki kutudan bir şekilde, yukarı dairelere doğru kablo kanalları aracılığıyla kablonun taşınması gerekir. Sizde bir talihsizlik yaşanmış, su borusunu patlatmışlar. Yönetim tarafında çözmeniz gerek.

Hocam peki şöyle olsa olur mu; binanın merdivenleri dönemeçli ve delmeye hiç gerek kalmadan dönemeçli merdivenin tavanından döndürerek(geniş bir dönüş alanı kablo asla kırılmaz) getirip evin kapısının üstünden delik açıp içeri alsak olmaz mı ekip bunu yapamaz mı?

Peki diğer daireler nasıl dışarıdan çekilmiş onu anlayamadım? Destek talebim var bu olaydan sonra kurulum ekibi bir daha gelmedi…

Çok eskiden dış çekim sorunları ortaya çıkmadan önce bu işlem yapılıyordu Şu anda bu yapılmıyor dediğim gibi. Sen destek kaydı açarak yazdığın dönemeçli merdiven konusunu ilet.

1 Beğeni

Süreci size buradan da ileteceğim umarım çözülür.

Dediğiniz gibi destek kaydı oluşturdum fakat destek ekibi sadece kurulum ekibi size ulaşacaktır diyip başka bir bilgi veremiyor ve asla kurulum ekibi bana ulaşmıyor.