Modemlerimde 5ghz çalışmamaya başladı

Merhabalar, elimde iki tane modem var biri Asus DSL Ac-750 (Ana modem) diğeri de TP-link AC1200 (İkincil modem). Ev dubleks olduğundan üst katta internet çekmiyordu bu iki modemi bağladım (ethernet kablosu ile) ve ikincil modemi sinyal arttırıcı olarak ayarladım ve kullanıyorum. Şu son 1 ayda her iki modemde de 5ghz ağına bağlanmakta sorun yaşamaya başladım. Telefon ile bağlanırken (zaten daha önce bağlı olduğum için şifre girili) şifre soruyor. Şifreyi giriyorum ağa bağlanılamadı diyor. 2.4ghz yi deniyorum onda bir sorun yok bağlanıyor ama 5ghz her iki cihaz da bozuk diyebilirim. Sorunu modemleri kapatıp açarak çözüyorum ama sonra tekrardan bağlantı sorunu yaşıyorum. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Asus:

TP-Link:

Merhaba sorun daha önceden yoktu sanırım. Modemler sorun yaşanmayan zamandaki aynı yerlerinde mi duruyor? Genelde sorun iki kat arasında hareket edince mi gerçekleşiyor?

Merhaba @lettoozan modemlerinizin 5 ghz wifi ismini farklı isimler belirleyerek test edermisiniz. İyi günler dilerim.

Tabi, hemen deniyorum.

Evet daha önce bir sorun yoktu. Modemler aynı yerde duruyor hareket ettirilmedi. Ana modem duvara sabit hatta.

Kablosuz ağlarda roaming denen bir olay var. Tahminimce yaşadığınız sorunu bundan kaynaklı. Kablosuz bağlantı noktanız çok güçlü yayın yapar istemcinin gücü yayın yapan nokta ile örtüşmezse bu gibi sorunlar çıkar. İstemci sinyal alır ve bu sinyal seviyesi iyidir fakat kendi gönderdiği sinyal zayıf olduğundan bağlantı noktasına ulaşmaz ve bekleme ve bağlanamama ile sonuçlanır. Basitçe. Kablosuz bağlantı noktasının güçünü kısın. Yüzde 20 gibi bir değer deneyin.

@A.OZGUR @KASPAROV merhaba, kablosuz bağlantının isimlerini farklı yaptım 2 gündür bu şekilde kullanıyorum ama dün yine 5ghz ye bağlanamamaya başladım. Şu anda da bağlanamıyorum. Telefondan bağlan dediğimde bana şifresini soruyor giriyorum bu ağa bağlanılamadı diyor sadece 2.4ghz ye bağlanabiliyorum. Modemi kapatıp açarsam sorun düzelecek ama hep kapatıp açacak mıyım? Reset atmayı düşünüyorum belki çözülür.

Merhaba, WİFİ kanallarını otomatikten çıkarın, ikisinide farklı kanal olarak ayarlar mısın. Eğer işe yaramazsa ip çakışması olabilir, reset atınca düzelebilir