Modemin ipv6 adres almasına rağmen cgn havuzundan kurtulamamak

İşim gereği evdeki bilgisayarıma vpn üzerinden bağlantı sağlamam gerekiyor. Modemi TurkNet yetkililerinin yardımıyla ipv6 ya almama rağmen, neden cgn havuzundan kurtulamadığım hakkında mantıklı bir açıklama bekliyorum.

Merhaba kaptanx7, hoş geldin.
CGN havuzundan IPv6 ile çıkamazsın, CGN havuzu IP adresi hattına tanımlı olur ve sadece IPv6’ya IPv6 ile ilgili destekli uygulama, yazılımlar ile çıkabilirsin. Tavsiyem; Statik IP kullanman.

Gönderdiğim videonun 11:40 ını izlersen gerçek bir ipv6 verdiğiniz için cgnat ortadan kalkıyor.

http://ipv6test.google.com/ adresine girdiğimde gerçek bir ipv6 adresi almadığımı net şekilde görüyorum kardeşim…

Burada Technopat tan Recep BALTAŞ’ın videosu var;

Bu videoda kendisi gerçek bir ipv6 adresi alabiliyor. Ben istediğimde TurkNet gerçek bir ipv6 numarası vermiyor. Sorunda buradan ileri geliyor. Gerçek bir ipv6 numarası vermediği için modemime erişemiyorum.

Bu siteden de test edebileceğiniz gibi: https://ip.bieringer.net/
Modeme yalandan ipv6 atadık diyorlar. Gerçek bir ipv6 numarası vermiyorlar.

Modemim ipv6 ip adresi alıyor. Benim sorunum ipv6 adresinin gerçekten tanımlanmaması, yani modemde gördüğüm wan adresi üzerinden modemime bağlanamıyorum. ipv6 gerçek bir ipv6 numarası değil. Wan dan modemime adresle direkt erişemediğim için vpn modemime bağlanamıyorum.

Merhaba kullandınız modemin marka modelini öğrenebilirmiyim.

TNN ipv6 veriyor ve kullanılıyor. Üstelik adresiniz statik ! Bunun haricinde ipv6 alamama, sitelere girememe gibi sorunları modeminizde arayın.

WAN’dan LAN’a her cihaza erişimi açıksa erişirsiniz. Tabi siz tutupta ipv4 olan ip’den gitmeye çalışıyorsanız tabi ki olmaz. ipv6 destekli bir dns hizmeti kullanın.

Ayrıca CGN ile ipv6’nın alakası yok

1 Beğeni