Modemimi iade ettim ama

Türk telekomdan TurkNet 'e 4 ay önce geçtik (annemin üzerine)
Türk telekom fiber kullanıyorduk modem ve fibere dönüşen cihazla aynen devam ettik geçiş sonrası.
şimdi taşındık ve nakil başvurusu yaptık. ekipler gelecek başka bir şey yapmanıza gerek yok dediler ve şuanki modemi bize kargolayın dediler buraya kadar her şey normal . AMA ben modemle birlikte bu fiber dönüştüren cihazı kablolar falan ne varsa kutuya kattım kargoladım. Bu dönüştürücü de gelir değil mi yeni kurulumda. bir an içime kurt düştü bir sevindiriverin beni

1 Beğeni

modemi sizlere teslim ederken ne varsa için de onları geri koyup kargolamanız gerekiyor onun dışında ekstra birşey istemezler tahminimce

3 Beğeni

ONT cihazını göndermemeniz gerekiyordu, Telekom ONT cihazlarını, bağlantı yapıldıktan sonra abonelik iptali ya da nakillerde daireden almıyor. İsterseniz destek kaydı açarak konuyu iletebilirsiniz.

Yeni dairenizde ilk kez FTTH aboneliği yapılacaksa Telekom ekibi ONT cihazını getirir, eğer daha önce abonelik yapılmış ve sonrasında nakil ya da iptal yapılmış ise halihazırda ONT cihazı mevcuttur.

3 Beğeni

Daha önce Telekom nakil ettirdim, ONT eski adreste kaldı. TurkNet nakil ettirdim, onda da ONT eski adreste kaldı. Netspeed özelinde durumu bilmiyorum.

Normalde fiber altyapı çekildiğinde ONT’nin de yerleştirilmesi gerekir ama bu ekstra yatırım maliyeti gerektirdiği için ilk abonelikte ONTler yerleştiriliyor ve abonelik iptal edilse dahi geri alınmıyor.

3 Beğeni

Selamlar @mentlerg, yaptığınız işlemde bir hata yok. İptal ve nakil işlemlerinde modem ve aparatların iade edilmesi gerekiyor. Farklı bir sağlayıcıdan geçişte ise modemin mülkiyeti geçiş yaptığınız sağlayıcıya devrediliyor. Hizmetinizi kullanmanız için gerekli araçlar size yeniden temin edilecektir :raised_hand:

1 Beğeni

Bana ONT borcu çıkmasın sonradan :smile: