Modemim internet simgesi kırmızı yanıyor

Bugün TT Ftth altyapı için modem ve gpon kurulumunu yapıp gittiler. Ancak 3 saat oldu hala Türknetten sinyal bekliyoruz. Sinyal haricinde bir sorun olmuş olamaz değil mi ?

Bende de aynı durum 1 hafta olacak.

Öyle saçma iş mi olur ya. 1 gün yasal süredir. Nasıl 1 hafta olabiliyor

Bölge yerleşik operatör ekiplerinin yoğunluğuna göre arıza çözüm sürecinde değişiklik olabiliyor.

Çözümlük bir durum yok. Türknetin hattımı aktif etmesi kaldı bir tek.

TT Ftth de bende sorun yaşıyoruyorm. İlk aktivasyonda sıkıntısızdı ama sonraları elektrik gidip gelince yada kapatınca ont cihazı fiber link bağlantısını kuramıyor dün tam 30 dk sürdü. Gpon geldi bu sefer de router ip alamadı. Oda 30 dk gibi bir süre sonra IP alabildi. Destek kaydında belittim incelemeye aldıklarını yazdılar.

Hocam bende modemi kapatıp açtım. İlk başta modem internet kırmızı yanıyordu. Sonra gpon kırmızıya döndü. Anlamıyorum ki bende

Fiber connectöründe hata olabilir. Bendede gpon kırmızı idi arıza kaydı açtım. TT ekibi gelip connectorü değiştirdi. içinden kırılmış.

image

Hocam sıkıntı şu ki. Bugün bağlantım yapıldı. Tt ekibine sordum 15 dk sonra türknetten aktif edilir hattınız dedi. 3 saat oldu hala bekliyorum. Kırılma gibi ihtimali yok çünkü bugün takıldı ve connectörü kimse ellemedi

Belki bağlantıyı yapan kişiden kaynaklı bir sorun olabilir. Belki hatalı şekilde konnektörü bağlamıştır. Çünkü benim hattım aktive edilmeden önce gponda kırmızı alarm ledi yanmıyordu. Hatta routerda internet ledi yeşildi ama bağlantı yoktu. O led fiberin buluşmadığını gösteriyor diye biliyorum.

İlk başta kırmızı yanıyordu gpon ve modem. Sonra aç kapa yaptım.Hepsi yeşil yandı ama internet bağlantıdı yoktu. Sonra tekrar aç kapa yaptım. Modem kırmızı yandı. Çok değişik olaylar oluyor ben anlam veremedim

Fiber başlığını çok narince bir içeri ittirmek belki çözüm olur. Bende bir kere oldu kapatıp açınca kırmızı yanma olayı. Bu şekilde çözmüştüm. Eğer daha olmaz ise destek kaydı bırakın.