Modemi kapatmadam hız artmıyor

arkadaslae selam yaklasık 9 aydır superonline kullanıyorum ve son 1 aydır cok fazla kopma ve hız poroblemleri yasıyorum genellikle modemi kapatıp acınca düzeliyo sonra tekrar aynı oluyo illa kapatıp açmak lazım bu sorunun çözümü nedir TurkNet 'e geçmeyi düşünüyorum ama aynı sorunları yasamaktan korkuyorum hat değerlerim ektedir

Selamlar @Zufer, foruma hoş geldiniz. Nasılsınız? umarım iyisinizdir. Hat değerlerinizi @moderators + @tnetwork ve değerli üyelerimiz yorumlayacaktır.

1 Beğeni

Hat zayıflama aşırı yüksek. Upload kötü durumda. Kablolarda bir sorun olma ihtimali var.

Çok fazla hata var, kablonda ek veya soket uçlarında temazsızlık gibi bir şey var mı kontrol edin. Kablolalama çok eski ise de yenilemek işe yarayabilir.

İç tesisat kontrol aşaması :
1-Modeme gelen kablonuzda ek varsa YAK1 (boncuk klemens) le ekleyerek sağlamlaştırın… Kablo uçları zamanla korozyona uğrayabiliyor bu uçlar gerekirse kesilerek yenilenmeli. (Ekler en aza indirilmeli)

2-Kablonuz aşırı derecede eski ise yenisiyle değiştirmek genelde çözüm olabiliyor. (Cat6 veye Cat6a kabloyu tek parça olarak çekmek en iyisidir.)

3-Ankastredeki bağlantınızda korozyon veya gevşeklik olabilir.
4. Modeme gelen dsl kablonuz daire içinde farklı odalara dağılıyor ise diğer odalara giden ekler iptal edilip hat teke düşürülmeli.

5-Dsl prizi kullanıyorsanız bazı kalitesiz prizler kabloları tam kavramıyor ve temassızlık yaratıyor. Kaliteli bir priz kullanın veya prizi iptal edip direk bağlantıyı boncuk klemens ile yapın.

6-Spliter (ayırıcı) kullanıyorsanız bozulmuş olabilir onu söküp modemi direk olarak bağlayın.

7-Kablonuzda fiziksel bir hasar (ezilme, bükülme, kırılma) meydana geldi ise problem yaratabilir.

8-Kablonuzun yalıtımı iyi değilse yapabilir. Dsl kablosunun yanından geçen yüksek akım çeken kablolar, anten kabloları, vb. kablolar dsl sinyalinizi olumsuz yönde etkiliyor olabilir.

1 Beğeni

hocam ankastrden gelen kablo baya kalın bi kablo modemden cıkan kabloyla birleştirmiş elektrikci ondan kaynaklı olabilir mi

kısa bir kabloya rj11 çaktırıp kalın kablonun ucuna kabloyu bağlayıp hat değerlerini kontrol edersen, modeme gelen uzun kabloda sorun olup olmadığını anlamış olursun.

1 Beğeni

rj11 ne nerdem bulurum onu

Elektirik ve elektronikçilerde mevcut, Alacağın kişiye dersin kısa kabloya takar mısın diye takarlar. Ucuz birşey zaten, Modeminin dsl girişine rj11 takarsın diğer ucunu kalın kabloya bağlarsın bu sayede ankastreden direk olarak kaç mb aldığını görmüş olursun. Modemi elektiriğe bağlaman gerekiyor. kalın kablonun bulunduğu yerde priz var mı .

Daha yüksek hızları aldığını görebiliyorsan, kaliteli bir kablo alıp modemi nerde bulunması istiyorsan oraya doğru çekersin. Çekmeden önce rj11 aynı yere bağlatırsın.

hocam vallaha anlayamadım ya Instagramdan yazsam size yada siz yazsanız eger sorun bundansa hemen halledeyim cunku 1 aydır bıktım bunlardan iamvictoryies instam bu hocam yazsan cokiyi olur ya

Şu kalın kablonun ve ek kısmının fotoğrafını çekip buraya atarsanız daha iyi yorum yapabiliriz

1 Beğeni


hocam boyle modeme giden kablo da ince bi kablo

Merbaha @Zufer görseldeki kablo ekinin bandlarını çıkartınız 2 kablo göreceksiniz bu kabloların bağlantısını yenileyerek tekrar test ediniz sorununuz tekrar etmesi durumunda tesisat işleri ile uğraşan bir teknik elemandan yardım alarak hat kablonuzu kontrol ettirin eğer yine sorununuz devam edecek olursa arıza kaydı açınız teknik ekip gelip kontrolünü gerçekleştirecektir. İyi günler dilerim.

kablo içerisindeki turuncu beyazı baglayıp yaptım sorunum cözüldü

Sorunun çözülmesine sevindim iyi günlerde kullanın. :hugs:

1 Beğeni