Modem'i kapatıp açınca değişen hız

Merhabalar, hattıma tanımlı nms profilim = 79mbps-8mbps. modem hat değerlerimde 79mpbs yi görüyorum modem i kapatıp açınca bu hız 72mpbs ye düşüyor sonra tekrar kapatıp açınca 75mpbs oluyor bunun sebebi nedir?

Merhaba, DSL değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Modem: Asus DSL AC51
az önce modem i kapatıp açtım data rate 75mbps den 72’ye düştü.

Normalde aldığım hız 70-74mpbs arasında ve ben bu hızı 2.5 aydır sorunsuz alıyordum. 1 kere bile kopma yaşamadım. Yüksek ihtimal modem SNR’yi sınırda tutmayı başarmıştı. Ancak 3 gün önce elektrikler gitti geldi hız düştü ben de sonra tekrar dan kapatıp açtım yine düştü sonra tekrar yaptım arttı falan böyle bir döngü var.

Kablolu olarak hız testi yapmayı denediniz mi?

Test ethernet kablosu takılı yapıldı

Modeminize gelen kablolarda ekleme veya ezilme var mı?

DSL değerlerinizi incelediğim zaman Margin ve CRC’nin fazla olduğunu farkettim yani paket kaybınız fazla. Çözüm olarak size şunu önerebilirim, bir elektrikçi ile modeminizden ankastreye kadar iç tesisat’ı kontrol ettirin.

CRC: Paket kaybınız yüksek yani 2225 CRC fazla.
SNR Margin 10 ve üzeri olması gerekiyor.

2 Beğeni

Ankastre den modem e kadar olan kabloda bir sorun yok ankastre de alınan değerin aynısını modemimde alıyorum ve ankastre kutusu daha yeni yenilendi bu yüzden altyapısal bir sorun yok. Ayrıca 7 snr de gayet rahat internet kullanabiliyordum. Örnek olarak Geforce Now üzerinden akıcı ve gecikmesiz bir şekilde fps, co-op oyunları oynayabiliyordum. Gerçi hala oynayabiliyorum. Sorun şu Modem her kapanıp açıldığında hızım değişiyor ve o hızda sabit kalıyor ta ki modem i tekrar açıp kapayıncaya kadar (ya da elektrikler gidip gelince).

Asus modemlerde bu sorunlar sıkça rastlanıyor ve doğru bir yazılım ile bu sorunu çözülebiliyor . Eğer cidden iç tesisattan eminseniz Asus modeminize stabil bir yazılım sürümü bulmanız gerekiyor.

1 Beğeni

Hangi sürümü önerirsiniz? Şu anda en güncel sürümü kullanıyorum (1.1.2.3_858).

Merhaba

805 sürüm şuan en ideali.
Olmazsa 709 öneririm. :pray:

2 Beğeni

Kardeşim Asus modemlerde kronik bu sorun herhalde. Benimde ankastreden eve gelen kablo yeni ve altyapı 2 hafta önnce yenilendi ama modem crc basıyor. Farklı modem denedim hiç bir sıkıntı yok. Modem değiştiremiyorsan yukarıda ki arkadaşımızın dediği sürüm değiştirebilirsin.

Şu an öyle yapıyorum. Aslında daha önce de sürüm değiştirdim sorun düzelmedi hatta internetimin stabilizesi gitti. 1-2 saniyelik kopmalar yaşamaya başladım o yüzden en güncel sürüme geri geçmiştim. Bakalım TurkNet’e destek kaydı da açtım bir de onlar baksın.

1 Beğeni

Herhangi bir probleminiz yok, hat değerlerindeki farklılık normal seviyede.

2 Beğeni

@lettoozan, hat değerlerinizdeki farklılık normal seviyerlerde… 3-5 Mbps’lik hız farkları ile karşılaşmanız çok normal.

Bakır kablo üzerinden hizmet alıyorsunuz. Akşam saatlerinde bölgenizde internet kullanımının artması nedeniyle sizin gibi diğer İSS kullanıcıları bu durum ile karşılaşıyordur. Yoğun kullanım zamanlarında bağlı olduğunuz saha dolabı veya santral bu yoğunluğu kaldıramadığı için otomatik olarak hız kayıpları ne yazık ki yaşatabiliyor :frowning: Ama sanırım sizi çok etkilemiyor çünkü fazla bir kaybınız yok.

1 Beğeni