Modemi Access Point olarak kullanmak

Merhabalar, uzun zamandır Zyxel VMG3312-B10B modem kullanıyorum. Bir kaç yıl önce kenarda duran Airties 5650v2 modemi kablosuz olarak köprüleyip TV’ye ethernet kablosu ile bağlamıştım. Şimdi aynı şeyi bir çok kez denedim fakat beceremedim. Ben kendi odamda PC den modeme kablolu erişim sağlıyorum, kardeşimin bilgisayarı da masaüstü ve benim kullandığım modemden araya kablo çekmem imkansız çünkü ayrı odalardayız. Bahsettiğim eski modemi çok önceden yaptığım gibi köprülemek istiyorum, modemler WiFi üzerinden alışveriş yapacak ve kablo ile diğer PC ye internet aktarmam gerekiyor. Yardım edebilecek var mıdır? Gerçekten 4 saattir deniyorum, tilt oldum. :unamused:

Merhaba, @cukuletta
Bu modemde RE özelliği varsa yapılabilir.

RE : Range Extenders(Menzil genişletici)

Örnek : TP link RE modelleri

Air5650TR için geçerli senin modemde varmı bilmiyorum. Repeater(Wifi tekrarlayıcı) özelliği olan modelini kullanıyor olabilirsiniz.

  1. Modeminizin web arayüzünde KABLOSUZ ana menüsü altında
    Mesh menüsünü seçiniz. Açılan MESH Ayarları başlıklı
    ekranda AP Bul tuşunu tıklayınız.
  2. AP Bul tuşuna tıkladığınızda cihaz çevrede bağlantı
    kurabileceği kablosuz erişim noktası cihazlarını aramaya
    başlayacak ve bulduklarını listeleyecektir.
  3. Modem ile Mesh bağlantısı kurmasını istediğiniz erişim noktası
    ya da noktalarını başındaki kutuyu işaretleyerek seçiniz.
    Seçtiğiniz Erişim noktalarında en az Orta ya da daha iyi bir
    sinyal seviyesi olmalıdır. Kaydet tuşuna basarak modemin
    Mesh ayarlarını tamamlayınız.
1 Beğeni

Modemde wan ayarlarına gir ethernet girişlerinden 1 tanesini wan yapıp cat6 kablo çekebileceğin yere onu koy o koyduğun yerden kardeşinin odasına yine diğer portlara kablo çekip internet sağla ya da parana kıyıp şunu al Amazon.com.tr

Merhaba,

Benzer bir bağlantıyı zamanında Airties 5452 WEP şifreleme ile VMG3312-B10A v2’ye bağladım. Tabi güvenlik WEP olduğu için güvenemedim.

Airties cihazda DHCP kapalı olacak ve ip adresini 192.168.1.111 gibi bir adres yapabilirsiniz. İki modemde de kablosuz güvenlik ayarları ve kanal ayarı aynı olacak.

ZyXEL’den Kablosuz WDS bölümünden “Tara” ile Airties’i listeye ekleyin. Airties yanımda değil ama onda da MESh ile ZyXEL’i seçmek gerekebilir.

Bunu defalarca yaptım.
.

Ben de WEP için aynı düşüncedeyim, DHCP kapatıp ip değiştirdikten sonra arayüze erişim sağlayamıyorum, kanalı da diğer ayarları da yapmıştım. İki modeme de karşılıklı olarak MAC adreslerini girdim fakat yine bir şey elde edemedim.

Fabrika ayarlarına alıp tüm ayarları yaptıktan sonra DHCP kapatın. Ya da DHCP relay deneyebilirsiniz. Ana modemin ip adresini (192.168.1.1) girmek gerekiyor. Host name içinde aynı ip olacak.

Diğer türlü ZyXEL WDS sayfasındaki uyarıları karşılamayan cihazlar ile bağlantı yapmıyor maalesef.

Eski airties cihazlar yalnızca WEP şifreleme ile mesh kurabiliyorlardi. Günümüzde herhangi bir WEP şifrelemenin dakikalar içerisinde kırıldığını biliyoruz, haliyle güvenli bir çözüm değil.

Elinizdeki güncel cihaz WPA üzerinden de mesh teknolojisini destekliyor, burada dikkat etmeniz gereken konu ise, router <-> mesh client’ın kullandığı WiFi şifreleme türü de aynı olmak zorunda. Router mixed modda ise (WPA & WPA2), test amaçlı wpa/psk seçip bağlantı sağlamaya çalışabilirsiniz. Ardından güvenlik seviyesini artırarak devam edersiniz.