Modeme resetten sonra hız düşüşü

75Mbps paket ile normalde 73-74 Mbps download hızı aldığım internetim, modemimi sadece bir kez yeniden başlattıktan sonra 60-64mbps hızına düştü. Bunun sebebi ne olabilir? Modemi tamamen sıfırlayıp baştan kurulum yapmayı denedim fakat hızım eski haline dönmedi. Upload hızımda bir değişiklik olmadı. Müşteri hizmetleri kontrol ettiler, hatlarda bir sıkıntı yok dediler. Hız testi yapmasam muhtemelen anlamazdım bile fakat sadece merak ettim düşüşün nedenini. O günden beri en fazla 64Mbps görüyor hız testinde.

Merhaba, öncelikle forumumuza hoşgeldiniz :hugs:
VDSL/VDSL2 altyapıda bölgenizde belirli bir kapasite üzerinden hizmet sağlanır. Bağlı olduğunuz santrale yeni abone eklenmesi veya hız yükselten abone olması durumunda kapasitede düşüş olur bundan kaynaklı olarak ulaşılabilir ve modeminizin buluştuğu hızda düşüş yaşanabilir. Başka bir ihtimal olarak iç hatta sorun oluşmuş olabilir modem hat değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

3 Beğeni


buyrun bu şekilde. bana tuhaf gelen, aniden resetten sonra düşmesi

Hat kapasiteniz düşmüş ancak bundan dolayı DSL bağlantınız kopmamış. Siz resetlediğinizde DSL bağlantısı tekrar kurulduğu için daha düşük bağlanmış oluyor.

1 Beğeni