Modemden modeme hız degişmesi

Arkadaşlar merhaba
Tenda v12 ac1200 modemi vardı ara sıra parazit oluyordu modemi değiştirdim keenetic modem aldım

TurkNet üzerinden eski modemde 49/14 alıyordum şimdi 41/14 bunun sebebini bilen birisi varmı teknik ekip modem ile ilgili dedi fakat ilk baglattıktan 1 hafta sonra hızım 50/14 oldu tekrar düştü lütfen yardımcı olur musunuz gerekli ekleri bırakıyorum

Bu ping değerleri nedir hocam böyle.Boştayken bile nasıl 35 ping olabiliyor bunu anlamadım.Keenetic modemde sra diye bi özellik var.Hattın kopmaması için kopmayacak hızda sabitliyor hattı.Zaten snr değeri 7-8 civarı.Crc hatası oluşma ihtimali yüksek.İlk başlarda yüksek değer görmenin nedeni modemin crc hatası dolmaması olabilir.400-500 gb civarı veri kullanmışsın crc birikmiş olabilir ve hızın düşmüş olabilir.

Tanılamada kısmından self test dosyasını indir bu haldeyken.Sonra inen dosyayı chromeda aç ve metin bul kısmına crc yaz,3-4 satır o değeri bulana kadar aşağıya gel.O bölümde hattın gerçek kapasitesi de yazar(çip uyumsuzluğundan alınacak maks hızı arayüzden yanlış gösteriyor keenetic) crc ve fec hataları yazar.O bölümün ekran fotosunu buraya at.

Daha sonra modemi yeniden başlat ve hızın ne olacak yeni değerler ne olacak.Crc sıfırlandığı için hızın yükselebilir ve veri kullandıkça sonradan düsebilir.

Bu hızda büyük ihtimalle crc hatası yapıyor.Ping değerleri normal değil çünkü.Tenda kullanırken parazit olması da buna işaret gibi.Bu hızda kullandıkça ve veri harcadıkça hat kopmayabilir ama crc hatası birikir.Bu da internet hızının düşmesine ve internetinin pingli olmasını sağlar.

Benim bahsettiğim 49/14 iken birden 40/14 olması kendime uygun snr buldum @justVDSL yardımcı oldu
Şuan hızım süper 49/14 alıyorum bu konuyu görenler keenetic modem üzerinden kendilerine uygun bulmaları başka modem içinde ayar bulmaları

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.