Modem stok problemi

Merhaba,

Gigafiber’e dönüşüm sürecinde modem stoğu problemi olduğunu ilettiler ancak benim kendi modemim var ve 1000 mbps+ üstü desteği de var almak istediğimde mümkün olmadığını söylediler sebebi nedir? Bana ayrıca neden modem temini yapılıyor ?

Selamlar @sametyay, konuyla alakalı birkaç bildirim aldık. Modem stok problemi çözüldüğünde abonelik süreçleri devam edecek. Şu an için kendi ont ve modem cihazlarımız ile hizmet sunuyoruz.

Sormak istediğim aslında şu, kendi modemim ile gigafiber alamıyor muyum

Şu an için hayır.

1 Beğeni

Neden kendi routerını kullanamıyor ki? Kullanıcı adı, şifre ve vlan ayarları ile kullanan birçok kullanıcı var.

Operatörlerde bazı opsiyonların dışına çıkamazsınız çünkü milyonlarca kullanıcı için oluşturulmuş bir düzen var. Kullanamayacak olsanız bile sizin hesabına teslim edilmiş cihazın seri numarası girilmesi gerekiyorsa bunu yapmadan kurulumu yapamazlar.

Kendi ONT’mi kullanabilir miyim diye sorulsa ya da dahili ont cihaz kullanımı zorunlu olduğu haller olsa anlayacağım da, bilinçli ya da araştırma yaparak kişiler kendi router’larını kullanabilir. Bu sebeple genellemeye anlama veremedim. Tabiki servis sağlayıcı forumu, servis sağlayıcı müşteri hizmetleri gibi cevap vermiş olabilir. Hep kullanmaya engel şekilde konuşulduğu hatta bunun cezası olduğu yönünde ki bildiirimleri de ekleyerek.

Bana göre mantıklı olanı güvenlik açığı ve performans sorunları oluşturmamak için ONT serbest olmamalı. Router kısmı için cihaz teslim edilmeden müşteri cihazının kullanımına izin verilebilir. Tabi bunu yaparken sözleşmeye “altyapı kaynaklı olmayan arızalarda tüm sorumluluğun müşterinin kendisinde olacağını ve destek verilmeyeceğini” ifade eden bir madde eklenmeli. Her modem kurulumu yapan kullanıcı kendini bilinçli kullanıcı olarak gördüğü için aksi şekilde başa çıkmazsınız.

1 Beğeni