Modem/router önerisi

Merhaba ben kör sağır dilsiz bilhassa teknoloji okur yazarlığı olmayan bir kullanıcıyım.
Asıl konu gelicek olur isek saf sade bir şekilde fiber kullanıyorum evimde Turk.Net vermiş olduğu modemden memnun değilim. Lütfen teknik bilgi içermeden al bunu tak çalıştır diye biliceğimiz ürünler paylaşmanızı isterim şahsi bütçem 3 4 k civarında ama benim gibi araştırıp konu netlik kazandıramyan insanlar ilaki vardır onlar fayda sağlamak adına genel bir paylaşım yapa bilirsiniz.
Üst yazı örnek olması adına bizler yıllarca modem alışdı dilimiz fiberde router mu gerekli yoksa modem mi? Bununda net bir cevap göremedim formlar veya sitelerde ama doğru yorumluyor isem gpondan sonra router olması gerekli

Huawei wifi BE3 almayı düşünüyorum Wi-Fi7 destekli olduğu için

Merhaba, belki adres değişikliği yaparsınız o yüzden DSL destekli modem almanızı öneririm. Önereceğim cihazı hem DSL alt yapısında, hem fiber alt yapısında da kullanabilirsiniz. Keenetic Hopper DSL iyidir. Wifi6 destekli. Bahsetmiş olduğunuz huawei bi router sadece. Bunu tavsiye etmiyorum. Wifi7 olması günümüz şartlarında ekstra bir avantaj sağlamaz. Bağlanan cihazların da wifi7 desteklemesi gerekiyor. O yüzden şu an ki Türkiye alt yapısında çok üst düzey wifi performansına ihtiyacınız olmaz.

Ürün detay sayfası : Keenetic Hopper DSL (KN-3610)

Bilgi için teşekkürler ederim chatGPT biraz daha hız ve güç olarak bakınca Asus RT-AX82U 4 Port 5400 Mbps Router önerdi üstat. Ve az önce Turk.Net başka bir konu için görüşür iken smartfi yerine önermiş olduğunuz cihazi kullanır isem 100 mhps geçemezsiniz dedi ama çok inandırıcı gelmedi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Burada şu an ki kullandığınız internet hızı da önemli. Kullandığınız alt yapı ve paket nedir? Evet 2.4 ghz bandında wifi ile 100 mbps civarı alırsınız. 5ghz wifi bandına geçerseniz 500 Mbps falan alırsınız.

1000 mbps ama kablolu 800 900 mhps arası ,kablosuz en fazla 550 600 mhps

İlla DSL modem önermenize gerek yok. Ben daha güçlü Keenetic Hopper KM-3811 aldım, DSL’i kopma sorunu yaşatmayan TT modemimle çekiyorum. Eski modemi köprü moduna alıp bütün kontrolü 3811 ile yapıyorum. Daha işim olmuyor DSL modemiyle. Kullanıcı adı şifreyi 3811’e girdim ONT cihazı gibi düşünün o şekilde kullanıyorum. Paket kaybı, ping ve çekim problemleri yaşamıyorum. Binaya TT fiber geldi, aktif olunca fiberi güncel yeni model Hopper KN-3811 AX3000 modemi kullanacağım. Saygılarımla…