Modem/rother Önerisi

Selam,

Evimde GigaFiber altyapısı ile internet kullanıyorum. TurkNet’in verdiği SmartyFi (Airties Air 4960XR) cihazından pek memnun kalmadım, açıkçası çok stabil çalışmıyor. Mobil cihazlarda 150-200 Mbps hız alıyorum ama sık sık kopmalar yaşıyorum.

Bu yüzden kendim alternatif cihazlar araştırdım ve şu modelleri buldum:

1. Keenetic Titan AX3200 Mesh Wi-Fi 6 Router
  2. Keenetic Hopper AX1800 Mesh Wi-Fi 6 Router
  3. Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router

Önceliğim.Hız ve stabil kullanım. SmartyFi’yi iade etmek istiyorum çünkü her ay boşuna para veriyormuşum gibi hissediyorum. Bu cihazlar dışında ortalama 4000 TL civarında önerebileceğiniz daha iyi bir cihaz var mı?

Teşekkürler.

Merhaba, Bir çok modem önermiş biri olarak ne kadar yüksek para versenizde yüksek hızlara çıkamayan cihazlar gördüm.
Örneğin , TP link ax 90 , ax 6000 bunlar çok yüksek cihazlar wifi üzerinde düşük hızlara sahipler.

Eskiden yetkili olan arkadaşa TP link AX73 önerdim wifi üzerinde 900 görünce çok şaşırdık. Başka cihazlar çıkıyormu bilemem test etmek lazım.
Hem internete çıkacak olan cihaz hem modemin iyi olması gerekiyor

1 Beğeni

Ben olsam Keenetic Hopper AX3000 modelini alırdım, yeni bir model ve siz bu modeli sanırım görmemişsiniz. Keenetic kullandıktan sonra başka hiçbir router’ı kullanamayacağınızı da eklemek isterim :slight_smile: çünkü bağımlılık yapar

1 Beğeni

Söylediğin çok mantıklı. Ancak maalesef verilen ilk cihazlar, genellikle fiyatlarının düşük olması nedeniyle operatörler tarafından tercih ediliyor. Genel olarak evimde bulunan PC ve telefonların tamamı Wi-Fi 6 destekliyor ve video vs. izlerken donmalar çok fazla olmaya başladı. Bu yüzden farklı bir cihaz almayı düşünüyorum.

Keenetic Hopper AX3000 ve Keenetic Titan AX3200 incelediğimdem titan daha mantıklı geldi sanki bana büyük ihtimalle Hopper AX3000 alıcam fiyatından dolayı

Keenetic fiyat ve kullanım sahası olarak sizin için ok ise başkasına bakmaya pek gerek yok gibi aksi halde ben uğraşırım custom sistem derseniz openwrt destekli cihazlara bakabilirsiniz.

Titan modeli eski bir cihaz, özellikleri her ne kadar daha iyi gibi gözükse de aslında pek işe yarar ekstra özellikleri yok. 2 adet artısı var, 2,5 Gbit ethernet ve SFP optik port.
Ülkemizde 2,5 Gbit ile hizmet veren herhangi bir operatör yok, tüm ONT cihazları 1 Gbit porta sahip, yani 2,5 Gbit port bir işinize yaramayacaktır.
SFP portuna optik cihaz bağlama şansımız da pek yok, ONT kullanmak zorundayız, yoksa internete giremiyoruz.
Bu durumda Hopper AX3000 çok daha mantıklı

Selam, araştırmalarım devam ederken
TP-LINK Archer BE550, BE9300 Mbps odeline denk geldim. Sizce bu cihaz daha mantıklı değil mi?

Ev içinde ağ üzerinde NAS cihazı kullanıp bilgisayarına data transferi yapmıyorsan tamamen boşa para vermiş olacaksın :slight_smile:

İleriye dönük wifi 7 olması ve tam olarak nas demesek bile ip sunucudan veri alış verişi gibi birşeyler yapmayı düşünğüyorum eski pc nas çevirip fotoğraf, ufak çağlı excelde yaptım çalışmarı saklıcam. ama şuanlık hayal sadece 4k ilk etap fazla gibi geliyor ama ileri yönelik düşünce mantıklı gibi

Bu cihazda yanlış görmediysem 320 mhz bant genişliği yok, wifi7 de bu gelmiş bir özellik ve kısmen cihazlarda olmayabiliyor. Bence acele etmeyin derim. Wifi6 bir cihaz günümüz koşullarıda 1giga için bile yeterli bence.