Modem resetleme ve kurulum sonrası internet gitti

TurkNet aboneliğine geçmeye karar verdik ve gerekli işlemleri yaptık, aktivasyon süreci tamamlandı kullanıcı adı ve şifre gönderildi, modem kurulumu yapıldı ve internet akışı sağlandı. Buraya kadar her şey normaldi, problem yaşadığımız kısım bundan sonra başlıyor.

İnternetin geldiği aynı gün hızını ölçtüm ve abone olurken altyapınız uygun diyerek bize vaadedilen 35 mbps’nin çok altında 14-15 mbps hızla internet sağlandığını gördüm. Bunun üzerine bir destek kaydı oluşturarak durumu bildirdim. İlgili arkadaş gerekli güncellemeleri yaptığını söyleyerek modemi resetleyip aynı kullanıcı adı ve şifreyle tekrar kurulum yapmamızı rica etti. Bunun üzerine tekrar resetleyip kurulum yaptık fakat o andan itibaren internetimiz gitti ve bir daha geri gelmedi. Defalarca deneme yapılmasına rağmen modemde hiçbir şekilde internet ve adsl lambası yanmıyor. Birçok kez destek kaydı oluşturuldu fakat sorunumuz çözülmedi. Türk telekom saha ekibi geldi vdsl modem almanız gerekiyor deyip geri gitti. TurkNet destek ekibi sürekli modem kurulumunun doğru yapılıp yapılmadığını sorguluyor problemi çözmüyor. Modem kaynaklı bir problem olsa ilk modem kurulumunu yaptıktan sonra internetimiz yine gelmezdi ama geldi ve kullanmaya başlamıştık ta ki 3-4 saat sonrasına kadar. Bu devirde 5 gündür internetin kesik olması gerçekten utanç verici. TurkNet desteğe problem çözülmediği için abonelik iptali yapmak istediğimizi belirttik. Son kez 1 günlük süre daha istediler yarın da düzelmezse iptal edelim dediler (düzelmesi için bir şey yapılmıyor o da ayrı mesele). Ben de belki farklı bir çözümü olan varsa diye foruma konu açmak istedim.

Yüksek ihtimalle modem kaynaklı bir problem. İlk bağlantınız ADSL sinyali üzerinden 16 Mbps e kadar verilmişti sonrasında yüksek hız talebinize istinaden VDSL 35 mbps e olan pakete geçişiniz yapılınca modeme ulaşan ADSL sinyali VDSL ile değişti. Modeminizin marka modelini paylaşır mısınız mümkünse?

AirTies Air 5443

modemini adsl destekliyor vdsl hizmet alabilmeniz için vdsl destekli modem almanız gerekiyor.

Evet modeminiz @eren28tr arkadaşımın yazdığı gibi ADSL destekli bir modem. Bu modem ile en fazla 16 Mbps e kadar hız alabilirsiniz. Vdsl destekli bir modem edinerek 16 Mbps üzeri hız alabilirsiniz.

1 Beğeni

Selamlar @turaci1, değerli moderatörlerimiz ve üyelerimizin de belirttiği gibi modeminiz altyapı türünüz ile uyuşmuyor. VDSL destekli bir modem temin ederek problemi çözebilirsiniz.

2 Beğeni

AirTies 5650 Vdsl destekli sıfır modem alarak tekrar kurulum gerçekleştirdim fakat dsl ve internet ışığı halen yanmıyor herhangi bir değişiklik olmadı.

@alperenatici @ModeratriX @eren28tr

Size özel mesaj üzerinden yanıt verdim. Bilgilerinizi ve profilinizi @alperenatici ve @Baran arkadaşıma ilettim.