Modem Özellikleri Ne Olmalı?

Öncelikle teknolojiye ayak uydurulacaksa Modem alırken Birkaç hususa dikkat etmek gerekir.

1-) Voip desteği olmalı(Kablosuz bağlantı kullanarak ücretsiz arama yapmak)
2-) 5Ghz bandında en az 1Gbit Bağlantı hızı olmalı.
3-) RJ45 çıkışlarından en az 2 tanesi 1Gbit olmalı. Tabiki 2,5Gbit ve 10Gbit çıkışı olanlar da var ama onları da artık ileride temin edersiniz.
4-) Halihazırda çekim gücü iyi olmalı En azundan Ortalama 120 Metrekare bir evde bütün noktalarda çekmeli tabi konumunu iyi ayarladığın zaman.
Gibi gibi özelliklerin olması lazım. Saydıklarımdan birinin olmaması demek ileride sorun yaşayacağınızın garantisidir bu da sizi ek donanım almaya sürükler.

Modem satılacaksa bu özellikleri barındıran bir modem satılmalı.
Öneri ve görüşleri olanlar yazsınlar lütfen belki eksik kalan birşeyler olmuş olabilir.

  • SNR ayarı değiştirilebilen bir modem.
  • Çift bant yani, 2.4 ve 5ghz kanallara sahip bir modem.
  • Çekim konusun da amplifier veya 2T2R (MIMO) teknolojisine de sahip modemler alabilirsiniz (Keenetic, ASUS gibi)
  • IPv6 destekli modem özellikle TurkNet kullanıcıları için yakın zaman da önemli olacaktır.
2 Beğeni

tavsiye modemler de başlık altında paylaşılabilir aslında.

1 Beğeni

Donanımsal yeterlilik olarak da ‘geek’ arkadaşlara tatminkar bir deneyim sunması açısından cihazın en az 128MB RAM ve 128MB ROM’a sahip olması, en az Çift çekirdek ve de dört izlek şeklindeki bir CPU’yu bünyesinde barındırması elzemdir. İzlek konusu tartışmalı biraz ancak çift çekirdek işlemci, cihazlarda paket ve hat yönetimi konusunda oldukça başarılı bir performans ortaya koyar.

Akıllı ev sistemi cihazlarının çok olduğu, yüksek trafik akışı ve fazla istemcinin yer aldığı ağlarda bu çekirdek ve izlek farkı bir hayli önem kazanmaktadır. CPU konusunda Broadcomm versus MediaTek gibi eski usül tartışmalara girmek bence artık yersiz kalıyor. Ancak takıntılı arkadaşlara halen daha Broadcomm yongalı cihazlar önermekteyim.

OpenWRT ve diğer alt forkları (DDWRT, XWRT vb.) deneyimlemek isteyenler için de CPU Support list’i buraya ekleyeceğim. Yeni çıkmış cihazların eski cihazlarda aynı ya da benzer yongalara sahip olanlarında portlamak da mümkün ancak ileri düzey kullanıcılara önerilir :slight_smile:

1 Beğeni