Merhaba TurkNet kullanıyorum 60 mbpsye kadar hattım destekliyor ama 34 mhps kullanıyorum. ASUS AC750 modemi kullanıyorum. Türk Telekom ekipleri geldi hattı 50’ye ayarlayınca internet hiç çekmiyordu sonra 34 de sabitlediler. Bunun SNR sorunu olduğunu ve ASUS modemlerde oldukça fazla olduğunu söylediler. Dediklerinde göre ASUS modem iyi bir altyapıya ihtiyaç duyuyormuş. Modem değişirse hızı tekrar 50’ye çekeceklerini söylediler ama modem ismi veremediler. Ben de bu sorunu yaşamayacağım bir modem arıyorum. Bunu buldum TP-Link AC1200 ve ZyXEL vgm 8623 hangisini almalıyım öneriniz var mı?Başka modemde Önere bilirsiniz ?Bu sorunu yaşar mıyım sizce alırsam bunlarda crc hatası verirmi?
Modem o kadar etkilemez, onlar biraz sebep uydurmuş.
Bilmiyorum ama Asus modemlerde bu sorunu çok karşılaştıklarını söylediler ben şimdi ne alayım
zyxel cihazlar genelde DSL altyapı için en uygun cihazlar
Bende tplink archer vr600 var gayet iyi öneririm
En mantıklısı 60 a kadar hız alıp,kendin crc hatası oluşmayacak şekilde deneyerek sonra o hıza ayarlaman.Mesela 60 da milyon tane crc hatası birikir,modemden hızı 50 ye düşürürsün belki yüzbine düşer sonra 40 a bu şekilde crc hatası olmayacak hız hangisi ise ona düşürmek mantıklı.
- Olarak benim de hattım 60 destekliyor.Zyxel wmg 3312 kullanıyordum milyon tane crc hatası yeyip hattan kopuyordum.Ertesi gün başka bir mevzu için TT ekipleri geldi onlara sordum en fazla 35 kullanırsın dediler.Sonra keenetic carrier dsl modem aldım.Şuan 50 mbps de sorunsuz kullanıyorum ve hattan düşmüyorum.10 gün açık kaldığı da oldu baktım 80 crc birikmiş en fazla.Yani iç tesisatın kötü olabilir ama modem de farkettiriyor ve minimize edebiliyor.
Zyxel tavsiye etmem hem wifi de sorun yaşarsın hem de milyonluk crc hatan olur.Benim kullandığım modelde öyleydi en azından.
Ayrıca modemin güzel hocam birşey farkettireceğini sanmam.Kötü modem kullansan neyse dicem.Modemlik bir sorunun yok gibi senin.Yeni alacağın modemin de elinde kalma ihtimali yüksek,elinde kalabilir.Senin sorunun iç tesisatlık gibi gözüküyor.
Hocam sağlayıcı tarafındaki cihazlar zyxel olsa da ve verimli olsa da,son kullanıcıya geldiğinde yani modem olarak pek verimli olduğu söylenemez.Kendim dahil,sorun yaşayan birini görsem hep zyxel modem kullanıyordu ve ilginç şekilde kullanmaya devam ediyorlar.
Evet doğru ama çipset uyumu açısından söyledim ben, Zyxellerde genelde Broadcom çip oluyor ve hız yüksek geliyor.
Merhaba,
VR1200 tavsiye etmem dışarda satışı olmaması gerekirken satıyorlar. Dışardan güncelleme almıyor.
Kısıtlı bir cihazdır.
Zyxelin 3625 modeline doğru Firmware yüklerseniz sorunsuz çalışacaktır. Tp link Vr600 v3 modeline v1 v2 dışında yeni özellikler eklenmiştir.
Turktelekom ekibinin söylediğine göre dediğim gibi Asus modemlerde çok oluyormuş.Ekipler eternet kablosuyla 50 mhps iken bakmıştı WİFE de hiç çalışmıyordu.Kabloyu taktı çalıştı sonra dediğim gibi 35 e aldı düzeldi WİFE de.Sonra modem değiştirmemi stantart özellikleri olan VDSL modemde bile bu sorun olmayacağını hızımın artacağını söylediler şöyle soyliyecem ilk hızım 60 mhps di 3 ay filan kullandım sonra internetim çalışmadı.50 ye düşürdüm yine 3 ay kullandım yine çalışmadı.Sonra 35 mhps geçtim şuan crc çok az var iyi çalışıyor.