Modem önerisi / Kaliteli

Merabalar, Aranızda yeniyim TurkNet e dün geçtim. 75 mbps paket aldım ancak 8.5-10 mbps görüyorum daha önce internet kablosu 2-3 kere koptu gecici süreliğine ek yaptım zaten kablo telephone kablosu Cat-6 veya Cat-7 ile değiştireceğim Şuan ki modemim tp-link-vn020-f3 1.0 dandik olduğunu düşünüyorum ve yeni bir modem almak istiyorum wifi-6 destekli ve her imkanı sunabilen bir modem

Bütçe: 3500-4000 arası

Evden çalışıyorum ve internet benim için çok önemli bir etken gigafiber talebi açtım, mahalleme gelirse direkt geçiş yapacağım bu nedenle ileride Gigafibere Gectiğimde bu modem bunu kaldırsın istiyorum.

Özet: İnternet kablosu ve Modemi değiştirerek en azından 50 mbps ye kadar çıkarmak istiyorum bu hızı geçici süre mümkün ise eğer

2.4GHz sağlıyor modem, 5GHz destekli olmasını istiyorum ayrica.

Teşekkürler simdiden.

Vdsl modem, Sanırım hat değerleri kötü nasıl düzeltebileceğim hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba,
DSL kablosunu değiştirmeden önce ankastreden modemi kısa kabloyla bağlaya bilirsin ne kadar hız gelmiş olduğunu yine resimdeki değerlerden görebilirsin. Hat zayıflaması kablo ve bağlantıların sorunu ortaya çıkar çok yüksek.

Teşekkürler, Sipariş vereceğim cat6 kablosunu. elime ulastiğinda deneyeceğim

Modem tavsiyesi olarak : Keenetic Hopper DSL (KN-3610)

Modem tavsiyesi: Zyxel DX3301-T0 Wifi 6 teknolojili ADLS VDLS destekliyor

Merhaba @gorkemeur ,

Hat değerlerin gözlemlediğim kadarıyla evet kötü bu durumda izleyeceğin yol

  1. olarak lokal değişikliği
  2. olarak ise port değişikliği olacaktır.

Bu kendin yapabileceğin bir işlem değil o yüzden de arıza kaydı bırakman lazım. Gelen TT ekiplerini olayı daha detaylı anlatırsan ilk önce lokal aktarımı yapıp baktın olmuyor sonrasında port değişikliğine gitmen gerekiyor.

1 Beğeni

Kablonetin fiber sorgulamasından altyapı sorgulaması yapar mısın hocam?En doğru sonucu o site veriyor

Wifi 6 destekli modeme gerek yok.Senin hızın ne ki wi-fi 6 alıyorsun hocam.Wi-fi 5 destekli keenetic carrier dsl yeter sana.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

Teşekkürler hocam bakacağım simdi

1 Beğeni

Teşekkürler hocam, Bir bakacağım bu modeme

Gigafiber geldiğinde, Geçiş yapacağım o nedenle ileride alacağım wifi bu hızıda kaldırabilsin istiyorum hocam

Bugün arıza kaydı oluşturup, Temsilcime hat değerlerimin kötü olduğunu söyledim ve bana tt ekipleri yönlendirileceğini söyledi 36 saat içinde tamamlanacakmıs bu süre, Teşekkürler yorumunuz için

Rica ederim :slight_smile:

1 Beğeni

İstanbuldaysan belki bir ihtimal,ama değilsen gigafiber bekleme boşuna hocam bence.Apartmanda yaşıyorsan imza toplayıp dilekçe ile TT müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsin,hepimiz sizden hizmet alacağız 1000 paket de alacağız dersen 1000 mbps altyapı getirebilirler.

İstanbul’dayım avcılar tarafı

Merhaba @gorkemeur ,

Avcılar / Cihangir Mah. 'sin de çalışan ekip arkadaşlarım var ve sürekli olarak Fiber bağlantı yapıyorlar gün içerisin de avcılar bölgesin de yakın zaman içerisinde de bir çok mahalleye Fiber gelecek gibi de duruyor. Fiber talebinde bulunursan eğer bulunduğun mahalleye belki daha hızlı bir aksiyon alınıp mahallene fiber getirtebilirsin ama TurkNet bu konu da Arz talep üzerine gidiyor bilgin olsun :slight_smile:

3 Beğeni

Başvuruda bulundum, Bireysel olarak ancak mahalle olarak bunu yapabileceğimi sanmıyorum çünkü öyle bir ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. Mail adresime değerlendiriyoruz talebinizi gibi bir mail donusu geldi bu otomatik mi geliyor yoksa özellikle mi gönderildi bilmem ama bir gün hepimizim Gigafiberli olma dileği ile :slightly_smiling_face: