Modem önerisi 400 tl üstüne kaç mbps hız alabilirm

İnternet sorunumun modemden kaynaklı olduğu söyledi TurkNet destek bende bunun sonucaunda modem alıcam türknetin kendi modemini almalıyım yoksa başka bir şey alayımmı tek çekim geçiceğim için 385 tl oluyor türknetin modemi.Aşağıdakide altyapı değerleri modemden kaynaklı 100 mps hız alamadığımı düşünüyorum modemim keenectic omni dsl

Ben modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Neden?Ben sadece atanılabilir hıza bakarak bu kanaate vardım peki siz?Birde bundan öncedew sık sık kopmalar ve hız düşüklüğü yaşıyordum kaç kere yeknik desteğe iletmeme rağmen.

Değerleriniz gayet iyi ama illa 100 mbps alacaksınız diye birşey yok ki. Hattınız 8 snr ile alabileceği Max hızı almış zaten. Modem degistirseniz de aynı hızları alacaksınız.

Siz yeni modem alınca 100mbps alacağınızı felan mı düşünüyorsunuz ? Eğer öyle ise yanlış düşünüyorsunuz. Bu hat 100mbps vermez

(Snr ı 2 3 e çekersiniz, verirse de o şekilde verir 100mbps. Ama sağlıklı olmaz, çeşitli problemlere yol acar)

Asıl soru o değil asıl sorun kopmalar kopmalar modem ile alakalı olduğu dedi TurkNet destek bende o yüzden modem değiştirmeye karar verdim üstüne bazen 33 down 0,7 upload alıyorum.onu alabilirmiyim modemle alakalımı diye sordum.

[quote=“asdas127816, post:4, topic:13885”]
(Snr ı 2 3 e çekersiniz, verirse de o şekilde verir 100mbps. Ama sağlıklı olmaz, çeşitli problemlere yol acar)
[/quote]Birde snrı nasıl azaltabilirim dslamdan gelen kabloyu yenileyerek azalırmı?Çünkü dslam evimin hemen ucunda.Çok bir maddiyat tutmaz kablo değiştirmek dslamdan evime kadar.

Modemle alakası yok her denilene inanma düzeltemeyince her şeye bahane buluyorlar boşuna masraf yapma portla alakalı bir durum bu aynısını bende yaşıyorum sağlam portumu değiştiler 8 snrde 100 e ulaşamıyorum artık 4 snrle ulaşabiliyorum porttan porta snr değişiyor.

Keenetic arayüzünden snr ayarını düşürebilirsiniz ona göre de hızınız 100e kadar çıkabilir. Ama tabii kopma yaşama ihtimaliniz de var.

Snr’yi 5 dB seviyesine çekerseniz modem 100mbps dolaylarında buluşacaktır. Dslam kilidine takılmaz iseniz sıkıntı yok. Aynı modemi ben de kullanıyorum ve 94-95mbps hız alıyorum aktif olarak. Bağlantı hızım 100002 kbps. NMS Profiliniz 793xx şeklinde ise teknik destekten bu profilin değiştirilmesini 102400 yapılmasını talep edin.

Keenetic in snr ayarını doğru göstermediği fikrim değişmedi hâlâ. :person_shrugging:

1 Beğeni

Merhaba, Keenetic’in müşteri temsilcisine yaşadığınız sorunu aktarın, ona göre cihazınızı garanti servisine gönderin. İç/Dış hattınızı da bir kontrol ettirin, kontrol ettirildiyse yapılan kontrol ve işlemleri yazar mısınız?


Dediğini bir uygulayın


0dB de bile kullanananlar var fakat 3dB, 5dB’de alsa 0dB ile eşdeğer bir hız alıyor. :thinking: Evet, SNR ve bazı değerlerin de bazen, sapma/yanlışları bende gördüm.

2 Beğeni

Modem alacaksanız eskide olsa asus ac51 tavsiye ederim.
Halihazırda Türknetin verdiği wmg 3625 t50b iş görmez

keenetic modemi değiştirmeyin, daha kötülerine bulaşmak istemezsiniz, (tplink, Zyxel vs.)
SNR marjini ayarını soldaki menüden VDSL/ADSL Bağlantısı na tıklayıp açılan yerden Ek hat ayarlarını göster’e basarak ince ayarlara ve dolayısıyla SNR Margin hedef ayarına ulaşabilirsiniz. Alacak olduğunuz diğer modemlerde bırakın SNR ayarını, bağlantıyı stabil tutamayabilirler bile.
kendim de 0.4dB SNR a düşürüp kesintisiz kullanabiliyorum çok memnunum.

Bundan yüksek hız alamazsınız , dslamda bir abone siz değilsiniz sonuçta. İsterseniz bir snr yi 5 yapın 79 da kalırsa dslam kilidi vardır. Son sürüme güncelleyin bu arada.

Ben doğru gösterdiğine inanıyorum neden derseniz 3 kere port değişimi yapıldı ve her port değişiminde snr değerleri ve hat değerleri daha da kötüleşti ve 8 sabit snr baz alırsak ilk portum 100 alıyordu max veri 150 ye 50 lerdeydi, 2. portta 90 modeme ulaşan, 3. portta 86 ya geriledi max şuan en fazla 111 ile 117 arası gösteriyor. İlk portum uzun senelerdir ttnet aboneliğinden kalma port olduğu için öncelikli porttu diye düşünüyorum port kesinlikle hat değerlerini etkiliyor ve hıza etki ediyor.

Port arızalı ve yoğun değilse abartı bir değişiklik olmaz diye düşünüyorum :+1: