Modem Niye CRC Hatası Basar?

Merhaba,
elimde TP-Link archer vr300 ve Asus AC750 modem bulunmakta. İlk başta TP-Link vr300 modemi kullanıyordum. Modeme şimşek düştü. Şimşek düştükten sonra modemi garantiye yolladım. Bu arada elimde başka modem olmadığı için Asus ac750 modelini aldım. Tp-Link garantiden geldiğinde onu kullanmaya başladım. Tp-link garantideyken, Asus modem CRC hatası basmıyordu. TP-Link garantiden geldiği için onu kullanmaya başladım. Daha sonra bazı sebeplerden dolayı Asus ac750 modelini taktığımda 1.ci günün sonunda crc hataları 1 Milyonu geçmeye başladı. Garip olan durum TP-Link kullanırken CRC hatası 3-5 gün uptime süresinde 50-60’ı bulurken Asus Modelinde 1 Milyonu geçiyor. Acaba sebebi nedir?

Asusda snr ayarı yapılabiliyor. Snr yi yükseltin. Tam fibere geçmediğimiz sürece vdslde herşey oluyor. Dslam modem seçiyor. Sağdan soldan parazit oluyur. Kablonun ucundaki ek bile etki ediyor.

1 Beğeni

Crc hataları genellikle altyapı kablolarından gelen internet paketlerinin kalitesine bağlıdır eğer paket kötü bir bozulmayla geliyorsa bundan sonra iş modemin o paketi kullanılabilir bir düzeye getirmesine kalmıştır modem ne kadar hatalı paket düzeltirse crc,fec,hec hataları o kadar çoğalır aslında bu hatalar aslında hatalı paketin nerden kaynaklandığını söyler bize crc hatası modem ile saha dolabı arasıdaki paket hatası oluşturan yeri işaret eder fec hatası saha dolabı ile santral dolabı arasını hec hatası ise santral dolabı ile server merkezi arasındaki paket hatsını dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım umarım açıklayıcı olmuştur

1 Beğeni

Asus yazılımı ile TT nin son yaptığı yazılım güncellemesi arasında bir uyumsuzluk var. Büyük ihtimalle sebebi bu. Ve bunu Asus a anlatamıyoruz. TT ye zaten anlatmak mümkün değil :grinning:

2 Beğeni

anladım ama tp-link garantideyken, asus ac750’de bişey yoktu. Asus 3-5 gün uptime süresinde 50-60 basıyordu. Tp link gelince onu kullanmayua başladım. bir sebepden dolayı tekrar asus’e geçince CRC’ler 1 milyonu geçti. Asus’ta Tp-Linkte aynı altyapıdayken kullandım.

1 Beğeni

teşekkür ederim bilgilendirme için. Saha dolabıyla evime gelen kablo arasında sıkıntı olduğu düşünmüyorum.
image
SNR değerimde gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
Tabi teorik olarak, internette yazılan bilgilere göre böyle düşünüyorum. Stabil bağlantı için bir şey diyemem. :slight_smile:

1 Beğeni

@ModeratriX arkadaşımın dediği doğru olabilir birkaç kişi daha asus un son yazılımında crc hatalarında şikayetçiydi.

1 Beğeni

Tp link : son güncellemeden bir önceki sürümü test edersen daha iyi olacağına eminim. VR300 kullandım ilk başta. :slight_smile: Tam stabil olmuyor her modem için.

1 Beğeni

Hahaha yazıklar olsun asus a :smiley:

1 Beğeni