Modem ipv6 kapalı. Ama ev ağında ipv6 görünüyor

Üstatlar çözemedim gitti. Her yerde ipv6 kapattım. Ama bilgisayar, kablosuz yazıcı ipv6 alıyor. yazıcıya falan bağlantı sorunları yaşıyorum.


evet kapalı. wan da da kapalı.

1 Beğeni

fe80 ile başlayanları kastediyorsanız cihazlar kendi kendine yaratır.

1 Beğeni

Yazıcı ara sıra yazdırmıyor. Sebebi bu olabilir diye tahmin ettim. O yüzden İpv6 kapattım ama cihazlar kendi arsında akıyor. Yazıcı sayfasında da İpv6 almış görünüyor.

O adres yerel adres. 127.0.0.1 in ipv6 versiyonu gibi düşünebilirsiniz. O adrese dışarıdan erişim vs olmaz. Windows kendisi oluşturur.

Modemde tüm ipv6 ayarları kapalı olmasına rağmen routering tablosunda da ipv6 var.

http://ipv6-test.com/
test sonucunuz ne çıkıyor?

Yazıcınızı IPv6 etkinken kurmuşsunuz galiba. Yazıcınızı kaldırıp IPv6 kapalıyken tekrar kurmayı denediniz mi?

IPv6 kapalı görünüyor. Yazıcınızı tekrar kurmayı deneyin isterseniz.

Yine ipv6 kurdu. Çözemedim. Telefonda ipv6 yok. Bulamıyor yazıcıyı.

Yazıcınızı tekrar kurmayı denediniz mi? Eğer sorun hala devam ediyorsa üretici firma ile görüşmenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

Son attığım resim tekrar kurduktan sonraki ekran görüntüsü. Hangi cihazın üreticisi ile görüşmem gerekiyor? Teknik bir konu üstesinden geleceklerini sanmıyorum. Modem için son çıkan global yazılımda bence sorun var. Açtığım diğer konudada ‘gizli ağ’ var. 5ghz kanalında ve kapatılamıyor.

Merhaba @Gulnare

Yazıcı ayarlarında normal ip adresi görünüyor mu?
PC’ye yazıcının programını kurduktan sonra PC de Denetim masası - donanım ve ses - Aygıt ve yazıcılar da yazısıcı ismi yazar oraya girdik den sonra yazıcı yönetimi olan bölümde (yazıcıyı özelleştirin) yazar orda bağlantı noktası seçe bilirsin.

Üstat. Tekrar bakayım ama oradada İpv6 bağlantı gösteriyor. Üste paylaştığım modem routing tablosunda İpv6 adresler görünüyor. Dİğer modemde yanımda değil. Büyük ihtimal son çıkan global versiyonda kaynaklı. İpv6 yapacaz diye ipv4 2 plana attılar galiba.

Daha önceki attığın resim bende de aynı bence ipv6 alakası

Normal ip adresi olarak görünüyor.

1 Beğeni

Üstat modem içindeki ‘Rout Table’ sayfasında İpv6 var bu resmi demek istemiştim. Bu resme binaen “modem İpv6 dağıtıyor.” Tahmini yürüttüm.

Modemin vdsl kurulumun içine girdiğinde sol üste ipv6 ve ipv4 bitişik olarak yazar onu sadece ipv4 olarak ayarlayıp yeniden başlatır mısın.

1 Beğeni

Kapalı sadece v4 seçili