Modem hızı düşünce kendini otomatik yeniden başlatsın

Zyxel VMG3625-T50B marka modemim bulunmaktadır. Bir türlü çözülemeyen internetimde hız düşmesi sorunu yaşamaktayım. Bu hız düşmesi 4ms ping süresi almama rağman yaşanmaktadır. Modemimi acaba bu gibi durumlarda kendini yeniden başlatma gibi bir fonksiyon ayarlayabilir miyim ? Yada bu gibi durumlarda modemi yeniden nasıl otomatik başlatabilirim. Benim aklıma tek gelen zaman ayarlı piriz ile her yarım saatte bir gücü kesip açtırmak. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir acaba ?

T50B konusunda bilgim yok ama eğer ssh ile ulaşılabiliyorsa cronjob yazılıp ping atılamadığında restart etme scripti yazılabilir. Ben cihazlarımda bunu yapıyorum ama bilgisi olan arkadaşlar bu cihazın ssh desteği var mı daha iyi bilirler.
Eğer desteği varsa scripti paylaşabilirim

SSH desteği var hocam paylaşırsanız sevinirim

Maalesef cihaz kendini yeniden başlatma yada dengeleme gibi birşey yapmıyor düşük hızda çakılıp kalıyor. Ben modemi yeniden başlatırsam hız yeniden kendine geliyor. Ping hep sabit 4-5 ms

Bazı marka modemlerde dsl baglantı ayarında zamanlama var ordan ayarlanıyor …zamanlama olarak yıne wıfı tarafındada var ayarında zamanlama her modemde yok sızınkınde var yok kontrol etmenız lazım

SSH ile cihaza girin

sonra

mkdir /scripts
cd /scripts
vi checkdns.sh

acilan yere asagidaki kodlari yapistirin

#!/bin/sh

#GOOGLEDNS = “8.8.8.8”
while ! ping -c1 8.8.8.8 &>/dev/null
#do echo “Ping Fail - date” >> /scripts/log_check_dns.log
do reboot
done
#echo “Host Found - date” >> /scripts/log_check_dns.log
exit

sonra

:wq

yazarak dokumani kaydedin ve duzenlemeden cikis yapin.

chmod +x checkdns.sh

komutuyla scripti executable yapin

crontab -e

yazin.

acilan pencereye asagidaki kodu yapistirin.

*/10 * * * * /scripts/checkdns.sh

Yine

:wq

yazarak kayit islemini tamamlayip cikis yapin.

Aciklama: Bu script her 10 dakikada bir google dns e ping atar.
eger pinge cevap alamazsa cihazi yeniden baslatir.

Hat değerleri nedir? CRC var mı?

Merhaba @cag, forumdaşlarımız size bu konuda bildiklerini aktarmışlar. Aktarmaya da devam edeceklerdir ancak siz bu sorularınızın en doğru cevabını modem üretici firmayı arayarak bulabilirsiniz. Bir şansınızı deneyin derim…

1 Beğeni

Çok teşekkürler hocam. Deneyeceğim bunu.

şuan asus ac-51 ile yapmak istediğim şey bu. sanırım herkes bu sorundan muzdarip. nedense modemi yeniden başlatınca düzeliyor

1 Beğeni

Deneyebildiniz mi cihazda işe yaradı mı

hocam aslında şu aklıma takıldı, bende hız düşmesi oluyor bu hız düşünce yine ping atabilecek, bana belli bir hızın altına düşünce restart atması lazım aslında. Yanlış mı düşünüyorum.

Doğru düşünüyorsunuz ancak hız düşmesinde paket kayıpları çoğalır ve genellikle pingler timeout a düşer o nedenle yazmıştım. Hız testini sh ile yapamazsınız. Spesifik komutlar var ancak onlar sadece belirli işletim sistemleri üzerine kuruluyor

Tamamdır hocam ssh deneyeceğim. Birde modemin ısınma durumdan şüphelenmeye başladım bi yandan, çünkü ısınma durumunda dolayı hızımda yavaşlama durumu çöz konusu olabilir. Alt yapı ile ilgili olarak TurkNet hiç bir sorun bulamadı. Şimdi bu ısınma durumuna odaklanıp belki de bir fan takıp deneyeceğim. Çünkü evde devamlı interneti kullanan wifi güvenlik kameraları bulunmaktadır.

Maalesef kodları yemedi hocam SSH’da. Gçersiz giriş hatası alıyorum. (Invalid input!
)

Bu konu ile ilgili modem üretici firma ile görüşme şansınız oldu mu?

o modem kolay kolay ısınmaz, 12v 2A daha kaliteli bir adaptör ile denermisin.

1 Beğeni