Modem hat değerleri ve maksimum hız sorunu

altyapı sorguladığımda maksimum alabileceğim hız 65mbps olarak görünüyor ve santrale/saha dolabına uzaklığım 223 metre. Ben şuan 47-50 mbps hız alıyorum. Modemi her resetlediğimde yada bağlantısını kestiğimde modeme gelen maksimum hız ve aldığım hız değişiyor ve snr değeri aynı kalıyor. İşin ilginç yanı daha önce modeme gelen maksimum hız 47 mbps civarındaydı ve online işlemlerden kayıt açtığımda telekom saha ekipleri yaptığı inceleme sonrasında maksimum alabildiğim hız yükseldi fakat buna rağmen snr değeri değişmedi.(8-9.5 arası )

Özetle demek istediğim, snr değeri sınırda olmasına rağmen herhangi bir kopma yaşamıyorum fakat modemin bağlantısını her resetlediğimde maksimum aldığı hız ve benim aldığım hız değişiyor. (Snr aynı kalıyor hız yükselse bile) Bunun sebebi iç hattan mı yoksa port kaynaklı mıdır?

Not:Vodafone H300s kullanıyorum ve maksimum hız 49-61 mbps arası değişiyor (Bağlantıyı kestiğimde. Bağlantıyı kesmessem hat stabil)

Wifi’de aldığım değerler

Maksimum hız değişebilir yoğunluğa göre

Zayıflaman yüksek iç tesisatını kontrol etmeni öneririm

2 Beğeni

Öncelikle bu durum sadece sende değil bir çok kişide mevcut. Bende de mevcut. Yoğunluk vb durumlar dan kaynaklanıyor.

SNR yani gürültü marjı manuel ayarlanmayan modemler de, SNR marjı varsıyalan 8 olarak gözükür bazen bu değer 1 aşağı 1 yukarı oynayabilir. Şuan hat zayıflaman 18.5DB de… Hat zayıflaması genelde iç tesisat sorunudur. Buna neden olan illa iç tesisat kablosu değildir. Ek, kıvrılma, ankastre giriş noktası gibi nedenler sebeb olur. En temiz sonucu ankastre başında modem ile birlikte ölçüm yaparak bulabilirsin. Sorun kabloda mı. ek de mi, altyapı da mı anlarsın. Bakır altyapın da veya portun da sorun yoksa Hat zayıflamasını halledebilirsen, değişken hız ve düşük hız sorunun çözülür. Daha fazla hız alabilirsin.

Anladım. Teşekkürler cevaplar için. Şuan adsl prizi kullanıyorum. Yeni kablo çektirmek istesem prize yada direk modeme duvarları kırıp dökmeden bu işlem yapılabilir mi? (Bilmediğimden soruyorum)

Hat zayıflamasının en büyük nedenlerin den biri de dsl prizin den alıyor olmanız zaten :slight_smile: Bazı kullanıcıların kablosu kaliteli ama dsl prizinden alıyor. Kullanıcı dsl prizini iptal edip eğer kablo modeme kadar yetiyorsa rj11 uç çaktırıp direk modeme sokuyor. Hat zayıflaması düşüyor, hız artabiliyor. Eğer kablo yetmıyorsa bir uçu açık bir ucu rj11 çakılı dsl kabloyu direk yak1 ile dsl prizini kaldırıp, gelen kabloya ek yaparak kullanıyor ve sorun çözülüyor. Kimiside ne yaparsa yapsın artık kablo yıpranmıştır veya kalitesiz kablo kullanılmıştır veya bükülme sonucu kabloda hasar oluşmuş olabiliyor. Bu gibi durumda kaliteli CAT6 RENCBER marka veya CAT6 nexans marka kablo öneriyoruz. Direk ankastre den modeme kadar EKSİZ kablo çekilirse sonuçlar güzel oluyor. En sağlıklısı da bu. Duvar kırmaya gerek falan yok. Bina içi veya dışı artık o evinizin, ankastre nin yerine göre değişir dolanıp modeme getirilir.

1 Beğeni