Modem hat değerleri nasıl?

İyi forumlar herkese, daha önceden ankastre kutusuna kadar cat6 kablo kullanıyordum fakat kablo alçıya maruz kaldı ve dış koruması hamur gibi yumuşacık oldu, yaklaşık 1 sene böyle kullanmak zorunda kaldım daha sonra crc ve fec hatalarının bu sebepten dolayı olduğunu düşünerek 2 kanallı reçber pdv kablo ile tesisatı yeniledim bir ucu ankastreye çakılı bir ucu modemde başka ek yok fakat crc ve fec hataları ve oyunlardakı paket kayıpları hala devam ediyor. Arkadaşlar sizden ricam hat değerlerimi inceleyebilir misiniz?

@tnetwork @moderators

Hat değelerin normal görünüyor. CRC hatası çok olduğunda modem sıfırlıyor. Benim alt yapımda belli bir süre sonra koparıyor. O yüzden Tp link kullanıyorum, aynı değerlerimiz var.
Keenetic yazılım sorunları olabiliyor. Keenetic ile görüşmek daha iyi yardımcı olurlar.

FEC: Forward Error Correction (İleri Yön Hata Düzeltme), digital transmisyonda, iletim esnasında oluşacak hataların alış ucunda düzeltilmesi amacıyla stream’e eklenen kontrol bitlerinin oranını gösterir.(ALINTIDIR)

CRC: Cyclic Redundancy Check (Döngüsel Artıklık Denetimi) veri iletimindeki hataları tespit eden bir fonksiyondur. Veriler gönderilirken veya alınırken herhangi bir hata olmaması gerekir, olduğunda ise örneğin birine mesaj gönderirken bir kısmının eksik olması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. İşte bunun önüne geçmek için bu fonksiyon kullanılır ve herhangi bir hata olduğunda veriler sorunsuz iletilene dek tekrar tekrar gönderilir.(ALINTIDIR)

1 Beğeni



türktelekom geldi rastgele fark ettim ankastreyle oynadı sonra bu halde.

Hat zayıflaması artmasına sebeb olmuşlar. Kablo bağlantısı sorunu olmuş.

Kırmızı ile isaretledigim yerler ek noktaları .
Bu Cat 6 nin 2 ucunu ankastreye baglayamazlarmiydi ?

Benimde aynı regletten var. Gösteriyor ki çok eskiden kalma evlere o reglet takılırmış. O regletin özel bağlama aleti var almıştım, kaybettim. Ucu yuvarlak içinde yuvarlak aparatı var. O regletten ve bağlantı yapılan yuvarlak aparatı nadir görürsün neredeyse çok nadir bulunur olacak.
Direk bağlamayla, reglete bağlamak arasında sadece hat zayıflaması çok az oynuyor. Sana bağlanan kabloyu regletten çıkarıp direk olarak yak 1 yada resimdeki ara bağlantı yapılan aparatı bağlayabilirsin.

1 Beğeni

Evet bende dediğiniz gibi destek kaydında da belirttim. 2 defa geldi TT fakat yüzlerini bile göremeden kaçıp gidiyorlar. Tek yaptıkları kablonun ucunu biraz daha kıvırmak.
Destek kaydında belirttim, ya yak 1 taksinlar diye yada direk bağlasınlar diye. 2 dir ucunu sıkıp gidiyorlar. Paket hataları tavan. Yetti artık TT’a. Bir an önce TurkNet altyapısını buralara da bekleriz.

Modeme kadar kesintisiz Cat 6 kablo çekili oradan.
Crone aleti kullanarak yada farklı bir şekilde o kabloyu reglete ben çaksam sorun teşkil eder mi ?

Crone aletini satanı bulamadım sadece diğer tarzda var. Direk bağlamak istersen küçük ince düz bir tornavida bulman gerekiyor.

1 Beğeni

Teşekkürler.

Hiç yapamazsan en kolay yöntemi ana hattan kabloyu çıkarıp direk kendi hattına bağlarsın.

1 Beğeni