Modem hat değerleri hk. (TP-Link Archer VR400 v3)

Merhaba.

Modemin hat değerlerini yorumlamayı bilmediğim için yardımınızı rica ediyorum. Zaman zaman internette kopmalar yaşıyoruz, 3.modemi değiştirerek en son TP-Link Archer VR400 aldık, bunda biraz daha verimli olsa da hız testinde gördüğümüz 60 mbps’ye uymayan sayfa yükleme süreleri oluyor, mobil veriye geçmek durumunda kalıyoruz. Bina eski, iç tesisat yok gibi bir şey, ankastreden gelen tek kablo var ve ona takılı modem. Tesisatta mı sorun olabilir, dslam kilidi mi? Ne önerirsiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Keenetic ile ölçüm:

Archer’ı ilk kurduğumda:

Archer ile 2.haftada: (Ara ara hala kopmalar oluyor. Bize özellikle upload hızı 1 mbps bile artsa çok faydalı olacak)

Merhaba, Hat değerlerine göre 100 mb alabileceğin değerle sahipsin ama bu stabil olmayan sorunlar ile karşı karşıyasın, ipv6 ve aile profilin açıkmı, belki kablon çok eski olduğu için yapıyor olabilir.

Snr oynamak birşeyi değiştirmeyecektir. Paket değişikliği gerekiyor.

Merhaba. Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

Aile profili ya da ipv6 gibi hiçbir şey açık değil, stock haliyle kullanıyoruz. Öncesinde YAPA’ya geçirildi, hız iyiyken birden birkaç gün internetsiz kaldık, tekrar başka bir şeye değiştirildiği bilgisi verildi, bunun dışında bir değişiklik yapmadık.

Dışarıdaki kutudan gelen kablodaki ekleri kaldırmıştık, dediğiniz gibi hızda iyileşme oldu. Ancak yaşadığım şehirde bundan iyi anlayan bir elektrikçi bulamadığım için kendimiz yaptık, amatör işi malumunuz.

Paket değişiminden kastınız dslam kilidi denen durum mu peki? Destek kaydı açarak mı talep etmeliyim?

Tekrar teşekkür ederim.

Evet destek talebinde bulunmanız gerekiyor.

Selamlar @kurac, hattınız üzerinde arka planda birkaç işlem gerçekleştirdim. Probleminiz devam ediyor ise destek kaydı oluşturmanızı rica edeceğim.

@alperenatici @CKLasT Alperen ve Cemal bey, ilginiz için teşekkür ederim.
Destek kaydı üzerinden görüşme sağladık. Altyapıda sorunlar olabileceğini belirttiler, şu an kopma yaşanacak mı diye 100 mbps olarak denemeler yapmaktayız.
12 aylık ödemeyi de gerçekleştirdim.
Tekrar teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.