Modem hat değerleri hakkında

Merhaba iyi günler herkese, öncelikle kategori yanlış ise kusura bakmayın… Merak ettiğim bir konu var benim şuan altyapımın desteklediği max hız 60-65mbps benim kullandığım paket ise 50mbps yani bu hat değerlerine bakılarak kendi hızımı 75mbps ya da 100mbps’ye yükseltirsem örnek veriyorum 100mbps’yi tam olarak desteklemediği için kopma sorunu ya da herhangi bir sıkıntı yaşayabilir miyim teknik olarak böyle bi ihtimal var mı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirm çünkü ben hattımı yükseltip alabildiğim hızın hepsini tam olarak almak istiyorum.

1 Beğeni

Merhaba, DSL değerlerinizi bizimle paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.

1 Beğeni

buyrun efenim

Hat zayıflaması çok yüksek. İç tesisatı değiştirmenizde fayda var.

Bina kabloları sıkıntılı olduğu için ben dışardan bağımsız olarak yaklaşık 40 45 metrelik Cat6 kablosu kullanıyorum ondan olabilir mi bu hat zayıflaması

1 Beğeni

genelde herkes cat6 öneriyor oyüzden cat6 aldım ne kataloğuna göre kablo seçmeliyim ki?

bende de 23awg cat6 var fakat ben içindeki bütün kabloları bağlatmadım yedek kalsın diye, hat düşmesinde etkisi olur mu sizce 4 tanesini bağlattım 4’ü yedekte.

2 Beğeni

4’lü sistem biraz sıkıntı hocam. reglet’e 2+2 değilde 1+1 girse daha iyi olur. 4’lüde biraz kayıp yaşama şansın var.

1 Beğeni

Sorunuzun cevabı sistem size 75 mbps tanımına izin vermez manuel şekilde hız profili 75 e veya 100 e çekilir ise snr değeri düşeceği için kompa yaşarsınız büyük ihtimalle.

Teşekkür ederim aradığım cevap buydu fakat aklıma takılan birşey daha var Cat6 kablo kullanıyorum ve 8 damarın (tel) 4 tanesini kullanıyorum stabil olarak en iyi 2,3 ya da 4 tanedir diyebilir miyiz yani kanıtlanmış bir gerçek var mı bu konuda en azından benim için hız ortalamam zaten 50-60mbps arası kaç damar kullanmam gerekir kopukluk ya da zayıflama yaşamamak için?

Aynı per (grup içinde ki iki tanesini kullanmak doğru seçim diye biliyorum. Turuncu ve Beyaz yada mavi ve beyaz renkleri kullanılıyor genelde. Diğer arkadaşlar zaten yeterli kablo bilgilendirmesini yapmışlar. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni

Aynı sarmalın kullanılması gerekir dediğiniz gibi. Çünkü farklı iki sarmaldan kullanılacak uçlar düz kablo gibi aktarım yapar ve sinyal kalitesi düşer. Uzun mesafelerde her rengin metre başına sarım sayısı farklıdır. Sinyal kalitesi en sağlıklı olan mavi-mavi beyaz ile turuncu-turuncu beyaz benim deneyimlediğim kadarıyla.
Aynı sarmaldaki uçlar sinyal kalitesi bozulmadan daha uzak mesafelere aktarım yapıyor.

2 Beğeni