Modem detaylı ayar hakkında desteğe ihtiyacım var

Merhaba

Türk.net’in önerdiği ZyXEL VMG3625-T50B marka model ürününü kullanıyorum. Wi-Fi özelliği yetersiz kaldığından modemin yanına ekstra olarak Mercusys MR-50G AP bağlamış bulunmaktayım. Kablo ile bir köprü oluşturarak modem kurulumunu gerçekleştirdim. Ana modemde (ZyXEL) 3 port “PC” olarak bağlı 1 port ise “AP” olarak (Mercusys) kullanıyorum. Yaklaşık 15-20 arası kablosuz cihaz gerek 5G hızı olsun gerek kapsamı olsun Mercusys üzerinden kullanılıyor. Kendi modemim üzerinde IP atamaları 192.168.1.X şeklinde ilerliyor, AP olarak kullandığım cihazda ise 192.168.0.X şeklinde ilerliyor.

Sorunuma gelecek olursam ben ethernet ile ana modeme bağlı olan cihazlar üzerinden kameraları izlemeye çalışıyorum fakat aynı ağa bağlı kalmadığı için cihazı göremiyorum. İki cihazıda aynı modem ve kablosuz ağa bağlamadan bu işi çözebilir miyim ?

Meta Quest 3 cihazım içinde aynı şey geçerli ana modeme bağlı Wi-Fi üzerinden bağlantı yapabiliyorum fakat AP üzerindeki Wi-Fi’a bağlandığım taktirde Quest 3 üzerinden PC görüntüleyemiyorum.

Kurulum ile alakalı bir sorun ise bilen varsa paylaşırsa yada böyle bir şey imkansızsa ona göre bir çözüm yoluna başvuracağım.

Teşekkürler, iyi forumlar.

Mercusy cihazın içindeki DHCP ayarını köprü moduna alın ve köprü sunucusunu da 192 168 1 1 olarak girin. Bu sayede mercusy cihaz kendine bağlanan her cihaz için Zyxel cihaz üzerinden ip isteyecektir, bu durumda tüm cihazlar aynı ağda gözükürler.