Modem Değiştirmeme Gerek Var Mı?

Merhaba,

Modemim Zyxel VMG3313-B10A olan klasik siyah modem.Değiştirmek isteme sebebim evde artik verimli olarak diğer odalarda 2 diş çekmesi ve benim 5 ghz olarak kullanma isteğim ayrıca artık yeni teknolojiler haliyle bir fark yaratır diye düşünüyorum.Hoş işe yarayacak mi bilmiyorum ama bu durumda sizce modem değiştirmem gerekli mi ve Kneetic extra DSL modemini almam bana fayda sağlar mı?

Bütçe 1000 tl

1 Beğeni

Merhaba,
Modemin sana zararı yoksa yanına router alman daha güzel olur. Normal cihazlarda 2,4 G uzun menzilli olur ama duvarların arkasında sinyaller daralır. 5G biraz daha kısa olur belkide sadece odada çeker.

TP link DECO lara bakabilirsin.

Cevabınız için öncelikle teşekkürler fakat router olarak xiaomi wifi extender pro aldim fakat surekli kopmalar ve kesilmeler yasadigim icin inancim kalmadi fakat benim aldigim wifi cogaltici ile ssizin router bir midir bilemem

https://www.n11.com/urun/tp-link-deco-e3-1200-mbps-5-ghz-wi-fi-mesh-sistemi-2li-1408620?magaza=tekno54&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Büyük olanı kablolu olarak bağlayacaksın küçük olanı çekmeyen yakın bir prize takacaksın :slight_smile:
Kablolu bağladığın için kopma olacağını sanmıyorum, Senin yaptığın xiaomi ile sadece wifi ile bağlanıyorsun.

Bu daha güzel miş.
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-deco-e4-1200-mbps-2-li-fiyati,516665080.html

Router istersen.

tp link C80 , AX10 wifi menzili iyidir.

Öncesinde bir modem alması gerekmez miydi? Keenetic Extra, hero, mero artık 1000 TL ye ne olursa? :flushed:

Ana modemin sıkıntı olmadığına göre yanına genişletici alsa daha iyi olmaz mı ?

1 Beğeni

3313 modelini bilmediğim için sormak istemiştim. Ama diğer odalara wi-fi sinyalini en sağlıklı götürmenin yolu ya kablo ile Router i taşımak yada powerline ürünleri kullanmak diye biliyorum

decolar
modem ve ağ genişleticisiyle hızın tamamını alabiliyorum. Bir birlerine 5g bağlantısı yapıyor.

Routerdan boşverelim modem alsın o modem ileride sorun yaratacak, arkadaşın bağlantısını koparıp duruyordu ama sıkıntı şu 1000 tl lik modemler artık eskiden aldığımız normal 5g modemleri alabiliyoruz. Yüksek modeller 1500 1600 tl lerde.

ikinize de çok teşekkür ederim @ModeratriX @CKLasT son olarak modem almak mantıklı mı çünkü benim sorunum diğer odalarda 2 diş çekmesi

Mantıklı olan, ya biraz daha maliyeti artırıp wifi iyi olanını alacaksın.