Modem değişimi fiber

Arkadaşlar Merhaba;
Daha önce farklı bir servis sağlayıcıdan aldığımız fiber modemi (Türk Telekom Altyapısında), aynı şekilde Türk Telekom altyapısında TurkNet 'e geçişini sağlamıştık ama modemimiz değişmemişti hala Türk Telekomun verdiği modemi kullanmaktayız ve yaklaşık 3,5 senedirde aynı modemi kullanmaktayız Türknetten değişim talep etme şansımız varmıdır, sonuç olarak geçiş yaptığımızda bize modem verilmemişti?
@EFG

1 Beğeni

Herhangi bir arıza yaşamadığınız durumda modem değişimi yapılmıyor diye biliyorum.

Kayıt açıp değişim talep edin.
Modemde hiçbir ışığın yanmadığını belirtin.
TurkNet telekoma bildirecektir. Değişim olabilir.

TurkNet de olur mu bilmem ama ilk Fiber bağlantımda tilgin router verilmişti. 1 ay kullandım wifi performansını beğenmedim. TT den performans sorunu nedeniyle modem değişimi istedim. 1 gün sonra sıfır kutusunda TP-Link getirip tilgini da almadan gittiler :joy:

Performans yetersizliği var bulunduğu oda dışında çekmiyor modem ZTE’nin H298A modemi ve 3 yıllık modem farklı bir sağlayıcıdan geçiş yaptık TurkNet’e modem değişimi sağlanmadı bundan kaynaklı yaklaşık 4 aydır da TurkNet abonesiyiz problemimiz yeni başladı, farklı bir adresimizde de VDSL’den fiber’e geçiş yaptık TurkNet olarak eve kuruluma gelen yetkili arıza kaydı bırakın modeminizi kapatın değişim sağlarlar modemi dedide ben şimdi 1-2 gün internetsizmi kalayıp kablolu olarak pc’de de kullanıyorum.

Modemi kapatarak bir sonuca varamazsınız diye düşünüyorum. Modem değişimi konusunda daha önce bir örnek konu ile karşılaşmadım. Bir destek kaydı açın detaylıca anlatın durumu. Servis yönlendirmesi yapılır belki. Ama iki durumda da internetsiz kalacaksınız o açık :person_shrugging:

Daha önce destek kaydı açtımda sorun modemle alakalı olmasına rağmen hatta bakıp geçtiler sanırım kapattılar destek kaydını hattınızda problem yoktur diye.

1 Beğeni

Aynı modemi bende kullandım ve modem sıkıntılı. Gittim Keenetic Viva aldım. Sıkıntısız ve kesintisiz günlerce kullanabiliyorum. Turk Telekomla uğraşmaya maalesef değimiyor. TT ye göre modem 1 haftada sıkıntı çıkarmaz ise servis sorumluluğundaymış. Servise göndermek gerekiyormuş. Eğer modeminiz gönderirseniz de pcnizde internet kullanabilirsiniz. Genelde pcler PPPoE bağlantısını destekler. Ethernet kablosunu direkt olarak ONTye bağlayıp pcden de PPPoE ayarları için kullanıcı adı ve şifrenizi girip Vlan Id yi de 35 yapmanız yeterli olacaktır. Böylece modemsiz pc aracılığıyla internete bağlanırsınız.

2 Beğeni

Bu ZTE modemden bir tek ben memnunum galiba.

Muhtemelen birtek sen :smiley:

1 Beğeni

Hız verme konusunda bende sıkıntı yaşamadım. Fakat bildiğin buglı gibiydi. 2.4 GHz bazı cihazlarda yavaşlıyordu. 5 GHz wifi açık ama bağlanmıyor veya tam önemli bir işin ortasındayken 5 GHz kapanıyordu. Çekim konusunda ise idare eder fakat 2.4 GHz 4 kat aşağıdan çekemez iken Keenetic yoldan çekebiliyor.

Birde şu hızları nasıl veriyorlar anlamış değilim. Hız testimde 95 de kilitleniyor. 96 görür gibi oluyor hemen 95 oluyor veya 93 olup bir anda 95 de tıkanıyor. Çok nadiren de 100Mbps gösteriyor sonra tek tek 95 Mbps de sabitleniyor.

Bendekide 300’lerle başlıyor 134 lere geliyor ara ara gün içinde ama genellikle 115’te sabitleniyor.

Ont cihazınızın markası nedir?

Huawei tabikiside Teşekkürler Türk Telekom Huawei kurduğu için, Her ne kadar mahallemin yakınına gelecek banada bir umut olacak Gigafiber altyapı çalışmasını iptal etmiş olsada TurkNet’ede bu hızı uygun fiyata sağladıkları için teşekkürlerimi sunarım Umarım seneye bugünlerde Gigafiber’i konuşuyo olurum :slight_smile:

1 Beğeni