Modem değişim

Merhabalar, Türk Telekom’dan TurkNet’e geçiş yaptım ve TurkNet’e geçiş yapmam durumunda eski elimde olan modemi iade edeceğimi ve türknetin sitesinde yazdığı gibi ücretsiz yeni bir modem alacağımı düşünüyordum fakat herhangi bir şekilde modem değişimi olmadı ve eski modemi kullanmaya devam ediyorum.
Modemimin değiştirilmesi gerekmiyor muydu ?
İstesem bile daha yeni bir modem sipariş veremiyorum anladığım kadarıyla çünkü elimde var gözüküyor.
Modemimi değiştirmelerini isterdim , değişmeyecek mi ?

Merhaba, @yusufcan113

Fiber altyapısında mısınız ?

Evet.

Türk Telekom fiber alt yapısında verilen cihazlarla, TurkNet’den aldığınız hizmet aynı cihaz verilir daha önceden fiber kullandığınız için cihazlar TT’den TurkNet firması üzerine geçer.
Router değişimi istiyorsanız ya cebinizden alacaksınız yada TT’nin verdiği routerlarla değişim talep edeceksiniz. TT’nin routerlarından ZTE router daha iyidir.

1 Beğeni

Türknetten router değişim talebi hakkım var mı yani?

TurkNet’e ilettiğiniz talep TurkTelekom’a yönlendiriliyor ve TT keyfi değişim yapmayabiliyor. Benim en son yaptığım router değişim talebinde TT ekipleri elimizde ZTE router yok dediler.

Merhabalar, ben de TT’den TurkNet’e geçiş için başvuruda bulundum, açıkcası TT’nin modeminden aşırı sıcakların olduğu bu günlerde pek memnun değilim 100 MBPS değerleri sağlıklı şekilde alamıyorum, bu nedenle Keenetic marka fiber destekli bir modem alma düşüncesindeyim, TT’nin modemi DNS değişikliğine dahi izin vermiyor, benim asıl merak ettiğim konu cebimden ücretiyle bir modem satın aldığımda diğer modemi TurkNet’e iade etmem gerekiyor mu, ayrıca telefon hattını da kapatıp yalın internete geçmek istediğimde işlemler hızlıca hallediliyor mu?

O modem kira bedelini illa ödetiyor diye biliyorum ama emin değilim VDSL’de süründüğümüz için hâla :smiley:

Yani modemi hem iade edip hem de kullanmadığım modemin kirasını mı ödemem gerekiyor tam anlamadım :sweat_smile:

Yok iade etmenize gerek yok diye biliyorum yani anlatamadım kusura bakmayın sizin için bilgili birisine soracağım :smiley:

1 Beğeni

Selamlar @by3nS, yalın geçişiniz hemen tamamlanır. Fiber altyapı üzerinden hizmet alıyorsanız ve hizmetinizi iptal ettirmeden taşırsanız modemin mülkiyeti TurkNet’e geçecektir. Bu sebeple iade etmeniz gerekmez. Sorun yaşarsanız temsilcilerle iletişime geçmeniz yeterli olacak.

1 Beğeni