Modem değerlerim ve ve sorun nedeni

TurkNet tarafından 39 mb desteklendiği belirtiliyor. Arıza kaydı oluşturup tütktelekom ekipleri hattımda sorun olmadığı iç tesisatta problem olduğunu belirtmiş. İç tesisat olarak, türktelekom kutusundan balkonuma gelen kablo, 3 metre cat6 ile direk modemime bağlnmakta. Arada splitter falanda yok. Bilgisi dahilinde yorumlarınızı bekliyorum.

Hat zayıflaman biraz yüksek SNR Margin değerin ise sınırda gibi bir şey. Alabilceğin maksimum hızı yani yaklaşık 25mbps alıyosun eğer kopma, hız düşmesi gibi bir sıkıntın yok ise elleme derim.

1 Beğeni

Cevabınız için teşekkürler.

İç tesisat kaynaklı sorun yok. Hat değerleriniz çokta kötü değil. Ben 30 db zayıflaması olanlar gördüm.
İşinizi biliyorsunuz tebrik ederim TT ekipleri olsun bir başkası olsun tek kelimeyle iç tesisat kaynaklı değil.

1 Beğeni

Cevabınız için teşekkürler. TurkNet, ekip göndererek bakabiliriz diyor.
Demelerine göre, sorun iç tesisat kaynaklı değilse başka işlem başlatacaklarmış. Yoksa yine arıza oluşturup tekrar baktırmam gerektiğini söylemekteler. Anlaşamadık bu konuda. Bugün iç tesisat dediğim o 3 metreyi tekrar kontrol ettim. Rj 11 soketi değiştirdim. Belki temassızlık vardır diye( hiç ihtimal vermedim) ama değerlerde hiç farklılık olmadı. Modemi değiştirip tekrar bi değerlere baktıktan sonra ( son çare modem) artık TurkNet ve türktelekom arasında olacak top.

1 Beğeni

Modem değerlenir? - TworA tarafından #8 dönüş yaptım konu ile ilgili.

1 Beğeni