Modem buluşmuyor - İnternet çok yavaş

Merhaba,
Yeni TurkNet fiber abonesi oldum, TT ekibi geli kurlumu ilk defa yanlış yapıp yeniden geldiler bağlantılar sağlam bir şekilde yaptılar ama internet inanılmaz derece yavaş. bazı sayfaları açabiliyorken bo forum gibi, çoğu zaman başka sayfaları hiç açamıyorum internet yok sayfası çıkıyor, yani internetim var ama yok denilecek kadar performansı düşük. hiç çözemedim. Gelen ekibi aradım TurkNet 'e arayın dediler ve hala destek kaydım açık. Modem Ayarlardan veya DNS sorunu gibi geldi bana. TurkNet teknik bilgilerinde " Modem Buluşma: Modem Buluşmuyor - Turk Telekom Fiber" diye yazıyor.
Modem ayarında IP adres kırmızı olarak duruyor, bağlantımı yenile dedim bir fark olmadı.

Merhabalar, bana özel mesaj olarak ulaşır mısınız?

1 Beğeni

Merhabalar, çözüm olarak yaptığım adımları sırasıyla sizlerde deneyebilirsiniz.

1. Adım:
İlk olarak modemi fabrika ayarlarına sıfırlayıp tekrardan kurulum yapmayı denedik.
2. Adım:
Modemi fabrika ayarlarına çevirdikten sonra herhangi bir DNS sunucusuna modemi ayarladık fakat başarılı olamadık.
3. Adım:
DNS ayarlarından ve başarılı olamadıktan sonra DHCP sunucusu kategorisinden Lan ayarlarından İkinci IP Etkinleştir’i açtık ve ayarlamalardan sonra modemi TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden cihazı yeniden başlattık ve sorunun çözüldüğünü gözle görülür bir şekilde farkettik.


NOT: Bu yöntem ile sorunu çözemeyenler forum sitesinde yeni konu açtıktan sonra bana özel mesaj üzerinden ulaşabilirsiniz.

Selamlar @Ubey foruma hoş geldiniz :raising_hand_man: Moderatör arkadaşımızın tavsiyeleri yardımcı oldu mu?

Hoş buldum teşekkür ederim. Evet, bilgisayarım şimdiye kadar sorunsuz çalışıyor arkadaş sağolsun uzun uzun çömeye çalıştı, ama garip bir şekilde evdeki diğer cihazlarda aynı sorun devam ediyor . Modem sıkıntılı diye düşünüyoruz, destek talebi açtım umarım değiştirmeye kabul ederler.

Merhaba birkaç gündür araştırdım da yanlış porta bağlı olmak gibi şeyler okudum. Benim de teknik bilgilerde

Modem Buluşma: Modem Buluşmuyor - Turk Telekom Fiber

yazıyor. İnternette sorun yok bağlantıda da sorun yok. Ont sonrasında kendi routerım var. Sorunum yok bilgi edinmek maksatlı soruyorum ne anlama geliyor?