Modem arayüzünde ve Whats my ip’de çıkan farklı IP

Merhaba, evime 1Gbps hat çekildi ve internete girişimde bir hız ve bağlantı problemim yok 940/937Mbps speed test alıyorum. Fakat;

  1. Modemin ara yüzünde WAN IP adresim 100.101…. olarak görüntülenmekte, Whats my ip veya diğer servislerden 159…. İle başlayam bir IP görünmekte. Bunun sebebi nedir?

  2. RDP başta olmak üzere evdeki mini sunucuma kurmak istediğim bazı servisler var ve LAN’da bunu sorunsuz bi şekilde yapıyorum, fakat uzaktan sistemime hiç bir şekilde bağlantı sağlayamıyorum. Router ve AVP üzerinden ayrıca windows firewall rules’tan gerekli port açılış işlemlerini doğru olarak yaptım.

TurkNet kendi verdiği GPON ile Kendim satın aldığım TP-Link AX72Pro routerımı kullanıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi akşamlar…

Selamlar, @moderators arkadaşlarımız müsait olduklarında konuyu inceleyip dönüş yapacaklardır :pray:

1 Beğeni

GCNat’tasın hocam, statik ip almak gerekiyor veya ngrok gibi bir çözüm.

RDP kullanımı standart bi ev kullanıcısı için bile gayet makul ve doğal bi ihtiyaç. Bunun için ekstra ücret ödenerek zorunlu olarak statik bir IP almaya mecbur olmak ISP için doğru bi politika olmadığnı düşünüyorum. Yani DDNSte aynı şekilde çalışmıyor tabi…

Merhaba, 100 lü IP CGNAT IP si olmakta. Burada port açma işlemi yapamazsınız. Port açabilmeniz için sabit IP almalısınız.

Sabit IP almak istemiyorum, sorun yaşarım diyorsanız VPN alarak (bazı firmalar port yönlendirmelerine izin veriyor) VPN ile tünelleme işlemi yapabilirsiniz. Burada dışarıdan VPN IP’si üzerinden sizin ağınıza erişim sağlayabilirsiniz.

TurkNet 'de statik IP ücreti 69.90 TL / ay şeklindedir.

Normalde İSS ler bunu kaldırabiliyorlar ama bazı müsteri temsilcisindeki bilmeyen kisiler oluyor bilenlerde zor çıkıyor aramaya 100 bloktan çıkmak istiyorum çıkartıyorlar statik ip al derler ama 100 bloğu kaldırsalar bitcek sorun

Merhaba tekrardan, denemek için static ip ye geçmemle birlikte internete bağlantı problemim başladı. Muhtemelen bi ayar sorunu var. Router mac address kısmını ilk dinamik ip zamanında custom diyerek kendi verdikleri modemden aldığım mac addresini koymuştum, ve internet bağlantım normal çalışıyordu. Şimdi aynı şekilde yazdığım zaman poor connection diyor. Modem için statik ipde mac addresi kısıtlaması varmı tam olarak ne yapmam gerekiyor?

Neyse, IPv6 static ip atamışlar, o bile CGNat ta olabilir. Kullanmadan direkt iptal ettirdim IPv6yı.

Statik IP satıpta IPv6 IPsi ni static olarak vermekte saçmalık resmen :smiling_face:

TT gibi büyük firmaların elinde fazla ip olduğu için dinamik ip verebiliyor. TurkNet Comnet Netspeed gibi firmalar Cgnat ip veriyor. Dünyada ipv4 tükendiği için cgnat olmak zorunda.

ipv6 da ise neredeyse sınırsız olduğu için cgnat diye bir olay yok.

aslında TurkNet bazı bölgelerde ipv6 adresini tanımlıyor

Merhaba, aslında GigaFiber altyapısında IPV6 desteğimiz mevcut. Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız dilerseniz Online İşlemler Merkezinden Network ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.