Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi 2.4ghz ve power ışığım yanmıyor ve son 5 gündür internetımden tam olarak verim alamıyorum. 5 veya 7 mbps hızında download hızı mevcut. Müşteri hizmetleri ile görüştüm. İç tesisat ile ilgili sorun olabileceğini söylediler ama bu sorunu zaten önceden 4 defa yaşadım ve hepsi kendiliğinden düzeldi. Bu defa uzun sürdü düzelmedi ve ilk defa ışıklar yanmıyor. Bilgisi olan varmıdır acaba?
Sorun modem veya modemin adaptörü olabilir. Ödünç bir modem bulup deneme şansınız varsa deneyin derim.
Turknetten 300 tl karşılığında bir kişi geldi sorunu tespit etmek için. Müşteri temsilcisi sorunun iç hattan kaynaklı olduğunu söylediğinde, benim aklıma gelen modemde ki ışıklardan kaynaklı olabileceğini yani modemden kaynaklı olabileceğini düşündüm bu yüzden burada bu konuyu açmıştım. Ama gelen kişi aldığım hızın max 16mbps sabit olduğunu ve dış hattan kaynaklı olduğunu söyledi. Şimdi şöyle bir sorun var. Dış hattan kaynaklıysa eğer bu modemin ışıkları neden böyle çalışıyor.
Garip bir durum modem kullanım kılavuzunda hattın DSL hattını olması durumunda ışıklar ile ilgili bir bilgi var mı?
hattınız daha önce VDSL iken şu anda mı ADSL olmuş? Destek kaydınız üzerinden takibini yaparsanız daha net bilgiler alabilirsiniz. Müşteri hizmetleri sizi arayıp bilgi verecektir diye umuyorum
Turk telekom ekibinden birisi geldi. Mevcut hızımın düşmesi gerektiğini söylediler. Şuanda 3mbps’ye kadar düştü internet hızım. Kartıçı falan gödermeleri gerektiğini söyledi TurkNet’in. TurkNet aradı turktelekom böyle oynamalar yapabiliyor altyapıyı onlar sağladığı için dedi. Hızınızı düşürmeniz gerekiyor dedi. Şimdi 35mbps düştüğü zaman düzelir mi bu hız problemi düzelirmi? Kartçı mevzusunda ise TurkNet böyle bir hizmeti olmadığını ayriyetten belirtti. Hizmet sağlayıcısı olarak buna bir çözüm üretmek veya bulmak kimini sorumluluğunda? Cevap verirsen sevinirim.
Hat değerlerinizi atarsanız ona göre değerlendirme yapılabilir.