Mobil cihazlarda hız sorunu

Merhaba

TurkNet üzerinden Zyxel VMG3625-T50B modem satın aldım. Bir aydır mobil cihazlarda kablosuz hız problemi yaşıyorum. Twitter’a girdiğimde fotoğraflar ve videolar; Youtube’a girdiğimde ise ana sayfa çok geç yükleniyor. Instagram’da bu sorun yok fakat diğer internet gerektiren uygulamalarda da aynı sorun var maçkolik uygulaması gibi.

İnternet hızımı test ettiğimde 2.4g bağlantıda 40-50mb download,


7mb upload hız alıyorum. Sorunu TurkNet online işlemlere yazdım hat değerlerimin normal olduğunu; sorunun modemden kaynaklanabileceğini söyleyip beni Zyxel’e yönlendirdiler. Zyxel teknik personeli ile uzaktan onların yönlendirmesiyle modem ayarlarını yaptık. Sorunun “noise margin downstream” değerimin düşük (8 dB) olduğundan dolayı ortaya çıktığını söyleyip TurkNet’e yönlendirdiler. TurkNet ile görüştüğümde bu değerin normal olduğunu söylediler ve bir çözüm sunamadılar.

Daha önceki ISS ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Amcam da aynı modemi satın aldı şu anda kullanıyor kendisi TürkTelekom müşterisi ve aynı yerde oturuyoruz. İki ev de müstakil ve aynı direkten ayrı kablolarla bağlantı sağlıyoruz. Onda bu problem yok ben tam anlayamadım. Sadece mobil cihazlarda bu sorun var yani evdeki tüm telefonlarda durum aynı dizüstü bilgisayarımda bu sorunu yaşamıyorum. Böyle bir problem yaşamış ve çözüme ulaşmış birisi var mı? Canımdan bezdirdi beni bu iş. Sürekli mobil veriye geçip fotoğraf ve videoları açmak sinirlerimi bozuyor artık.

2 Beğeni

hocam çözüm olur mu bilmem ama denemekte fayda var öncelikle dns değiştirip deneme şansınız var mı? ikinci olarak hiç ipv6 ayarlarıyla oynadınız mı? ipv6 açık olunca bazen böyle sorunlara yol açabiliyor.

1 Beğeni

ipv6 ayarlarına ellemedim hiç zaten anlamıyorum. DNS ayarlarını akşamüstü DNS 1 için = 1.1.1.1 DNS 2 için = 1.0.0.1 yaptım fakat dsl ışığı kırmızıya döndü ve internet gelmedi uzun bir süre. Ben de modemi resetledim internet düzeldi. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.

1 Beğeni

Benim de 2 3 gün önce birden hızım yavaşladı. TurkNet uygulamasından test yaptığımda 40 50 mbps hız gösteriyor fakat başka bir yerden hız testi yaptığımda 1mbps gösteriyordu. Sorun 1 gün sürüp düzelmişti. Başka bir yerden de hız testi sonucu aynı mı gösteriyor?

1 Beğeni

speedtest üzerinden yaptığımda 40 civarı, fast.com üzerinden yaptığımda 40-45 bandında

1 Beğeni

ev ağı ayarına girip IPV6 kapatın.

1 Beğeni

Teşekkürler Cemal abi düzeldi sorun. Bir numarasın :+1:t2:

2 Beğeni