Mikrotik köprü

Merhaba hocam forumda görmüştüm mikrotik için yazılabilir diye. Benim mikrotik router var bu zaten router görevi görüyor sinyali az olduğu için tp link vc220-g3u modemi buna kablo ile veya kablosuz bağlayıp sinyali arttırmak istiyorum 1 haftadır yapamadım mikrotik arayüzüne winbox ile girdim routeros kullanıyor dhcp köprü wan vs ayarlarını yapamadım yaptım ama olmadı gibi ekran atabilirim veya anydesk ile bakabilirsiniz

2 Beğeni

Eğer MikroTik cihazınızı bir router olarak yapılandırdıysanız ve DHCP sorunsuz çalışıyorsa, herhangi bir sorun olmamalı demektir. TP-Link cihazınız üzerinde DHCP’yi kapatıp veya bridge (köprü) moduna alarak deneyebilir misiniz?
Eğer sorun TP-Link cihazıyla ilgili değilse, MikroTik cihazınızdaki tüm Ethernet portlarını WAN girişi hariç bridge (köprü) yapabilirsiniz. Bu köprü bağlantılarını PPPoE girişine atayabilirsiniz.
Fakat öncelikle TP-Link cihazının konfigürasyonunun doğru olup olmadığını kontrol edin, çünkü MikroTik cihazınızda tüm ayarların yapılandırıldığını varsayıyorum.

1 Beğeni


Hocam sondaki routerin mikrotik diğer 4 tp biri viasat ana modem arayüzleri

Anladım öyle yaptım da şu ip adreslerini çözemedim ana modem var ortada router bide tp link routerden işleme gerek yok sanırım öyle duydum tp link ayarlarını yapamadım ip vs





Yardım lazım uzmanlar:)

Tekrar merhaba. WAN bağlantıları bölümünde pppoe_d seçeneğini düzenleyin, ardından PPPoE kısmını Köprü moduna alın. Tekrardan deneyin.

Öncelikle ne yapmaya çalıştığını anlamadım o yüzden tekrar soruyorum, İnterneti hangisinde sonlandıracaksın Mikrotik üzerinde mi yoksa TP-Link üzerinde mi? TP-Linki Mikrotik’e bağlayacaksan ve internet zaten Mikrotik üzerinde çalışıyorsa Mikrotik’in LAN portunun IP ataması yapıp internete girdiğinden emin ol. Sonra TP-Link aşağıda gösterdiğim fotoğraftaki gibi ayarla ve TP-Link’in WAN portundan Mikrotik LAN portuna bağla.

Anladım şimdi 3 4 tane IP adresi olduğu için hangisini nereye yazacağım tam manasıyla bilmiyorum yani sordugumda genelde bana router üzerinden bir işlem yapılmayacağını üçüncü modem üzerinde köprü moduna alıp bilgileri çalışacağını falan söylediler tabi konuyu tam olarak bilen bir kişinin yardım etmesi lazım mikrotik routerin markası mikrotik te routeros kullanıyor. daha önce böyle bir işlem yapmış yani kesin şunu yapacağız şeklinde tam manasıyla yardımcı olabilecek yani şuraya şunu yazacaksın buraya bunu veya AnyDesk üzerinden bağlanacak birisi lazım bana çünkü çok fazla ayar var i̇şte köprü modunu açtım temel ayarları vs yaptım sonuçta internet gelmedi yani kısaca olmadı.

Cevap için teşekkür ederim öncelikle buradaki ayarlar zaten doğru değil şimdi bir tane ana modem ona bağlı router var ve ben router üzerinden tp link vc220 g3u modemime kablo ile internet bağlamak istiyorum daha sonra telefondan ve bilgisayardan bu modeme bağlanacağım ancak ayarlar nasıl yapılıyor bunu bilmiyorum bütün olay bu konunun başında da yazmıştım aslında.