Mesh önerisi

3+1 evimde modem salonda başka yere kablo çekme şansım yok. Mesh alacağım sanırım.
TurkNet kullanıyorum ZTE298a modem var. Wi-Fi 6 destekli kaliteli mesh önerebilir misiniz? Tekli yeterli olur sanırım 2-3 tane olanlar var paket halinde.İleride wifi 6 modem almayı düşünüyorum keenetic çıkarınca.
Bir de router alsam ZTE’ye bağlanabiliyor mu o sistemi hiç bilmiyorum.

Netim 100mbs fiber

Merhaba,
ZTE router istediğin routerla değiştire bilirsiniz.
Wifi 6 mesh sistemi yapacaksan maliyet gerektiren birşeydir, Siz ne kadara cihaz baktığınıza ne yapmak istediğinizi söyleyin ona göre öneri sunmaya çalışayım.

Bende wifi 6 router ve RE wifi 6 var aralarında mesh sistem kurulu(wifiler arası bağlantı) ama 3m gibi bir fiyata tutuyor

1 Beğeni

Teknik olarak WiFi Mesh ve WiFi Repeater birbirinden farklı sistemler. Herhangi bir universal repeater alarak mevcut modeminizin kapsama alanını genişletebilirsiniz. Bu senaryoda istemci cihaz, modem ve repeater arasındaki geçişlerde 1-2 saniyeliğine internet kesintisine uğrar. Bu kesintiyi istemiyorsanız mesh kullanmanız gerekir.

Mesh sistemi için -eğer var ise- ZTE modeminizle uyumlu mesh kurabilecek bir cihaz (muhtemelen yine ZTE marka) alacaksınız veya modemi bridge moda alıp farklı marka 2’li mesh cihazları tercih edeceksiniz.

Zte modemi değiştireceğim için bridge modu dediğiniz sanırım ona alıcam turk telekomun verdiği modem bridge moduna alınıyor mu

Wifi 6 lı bir keenetic çıktığında modemi değiştirmeyi düşünüyordum.Şimdi o altyapıya uygun bir wifi 6 destekli mesh sistem kurayım diye düşündüm.2li mesh cihazı yeterli olur tahminim ama emin değilim.Modem ünitede çekmecede.Bir mesh modeme bağlanıyor sanırım diğerinide 2 yan odaya koyucam 4 5 metre uzaklıkta 2. Meshte en son odaya wifiyi ulaştırır diye düşündüm.
Bütçe 2 bin ayırıcam mecbur gibi duruyor.

Zte yi başka modemle değiştirsem mesh kurmadan boşa gidebilir gibi geliyor %40 50 menzil artışı olmaz tahminim.Yardımla açığım

İkii wifi mesh cihazı alırsan sonradan router mesh alırsan üçlü mesh sistemi kurmuş olursun. Söyle bir sıkıntı var aynı markadan almak zorundasın yoksa aldığın ikili meşh sistemi başka markalarda kullanamıyorsun.

Bende denemek için keenetic aldım, evde wifi 6 menzili genişletici var aynı marka olmadığı için olmuyor.

Senin için şuan TP link yada Asus seçimi yapman gerekiyor çünkü kaliteli wifi ara geçişleri sorunsuz ve saniyelik geçiyor.

Kullandığım TP link mesh sistemi çalışması : Modeme yaklaştığında bağlanıyor, wifi menzil genişletici yaklaştığında kendine aktarıyor, ikisinin arasında durursan ikisine bağlantıyı koparmadan aynı anda bağlı kalıyor, çok güzel bir yöntem uygulamışlar.

Zte modemle tp link deco mesh kullanabilecek miyim

Decoyu aslında zte devre dışı bırakıp direk bağlayabilirsin, Decolarda router gibi çalışa biliyor.

1 Beğeni

Zte bildiğim kadarıyla mesh sistemi yok

Modeme bağlayıp bridge moduna mı alıcam modemi
Birde 2 li mi alayım 3 lü mü

Birde en yenisinin 2 li ve 3 lü link atar mısınız

Ataçağınız tp link mesh keenetic veya asus modemlere uyuyr mu wifi 6 olsada

Daha önceden söylediğim gibi

TP link alırsan TP link
Asus alırsan Asus
Keenetic alırsan keenetic ile devam etmen gerekiyor.

ZTE panelinde wifi mesh seçeneği var ama ZTE’nin hangi cihazı ile mesh kurabiliyor öyle bir bilgi yok. İnternet üzerinde kuran birisine de denk gelmedim.

2 veya 3’lü hangi mesh sistemini alırsanız alın modem modeli fark etmeksizin kullanabilirsiniz. Çünkü ayrık bir sistem olacak kullanacaksınız. Eğer DSL altyapısındaysanız mevcut modeminizi bridge moda aldıktan sonra (modem sadece dsl <-> pppoe tünelini sağlayacak, wifi, dhcp, firewall devredışı olacak) PPP bağlantısını mesh sistemin 1. cihazı ile sağlayıp evinizde mesh’in keyfini sürebilirsiniz. Fiber altyapıdaysanız ZTE’ye de gerek kalmayacaktır.

Markalarla konuştuğumda sadece kendi markasında mesh sistemi kurulduğunu söylediler.

Vatan da biri modem farketmiyor dedi ama iyice kafam karıştı mevla yüksek emin olabilsem keşke

TP link almıştım sonra keenetic ile mesh yaparım dedim olmuyormuş.

2’li veya 3’lü mesh sistemi alırsanız dilediğiniz tüm cihazlarda kullanabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz konu mevcut ZTE modem + 1 adet ZTE destekli mesh cihazı içindi, kafanız karışmasın.

Ck last kernrticlr olmadığını yazmış

Tp link deco mesh zte modem ve keenetic modem için destekli mi kullanabilir miyim yani