Mesh için Cihaz Önerisi

Keenetic Extra DSL KN-2111 kullanıyorum. Mesh için TP-Link Archer C80 alırsam, wifi ile uzak bir konumda mesh kurulumu yapabilir miyim yoksa C80’i kablo ile extra dsl e bağlamak zorunda mıyım ya da önerebileceğiniz başka bir cihaz var mı? Ev iki katlı, tek katı 250m2. İki cihaz arasında yaklaşık 20-25 metre olacak. Keenetic ile bağlantıyı wifi üzerinden kuruyor ama başka cihazlarda modeme kablo ile bağlanması gerekiyor diye okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum.

Merhaba, Konularımı okumamışsın. :face_with_hand_over_mouth:

Aynı marka üzerinden olması gerkiyor.
Cihazlar arası mesh sistem RE(Range Extenders) özellikli olması gerekiyor. İki modemde de mesh var diye ikisini bir araya bağlanmıyor.
Ben hata yaptım, sizler yapmayın diye konular açtım.:hugs:

1 Beğeni

Konuyu oluşturmadan önce biraz bakındım ama bulamadım ya da gözden kaçmış diyelim :face_with_peeking_eye:.
Deco E4 alanlar olmuş. Birin kablo ile modeme bağlayıp diğerini başka yere koyarak kullanmışlar. Böyle olunca sanki 1 tanesi boşa gitmiş gibi hissettiriyor :sweat_smile:. O zaman aynı marka almakla doğru kararı vermişim. Link vermek yasak değilse buradan paylaşabilirim. Amazon üzerinden KN-1711-01en aldım, 850TL’ye geldi. Keenetic Air ile fiyatı aynı ama daha iyi özellikleri var. İsteyenler Amazon dan alabilir, satıcısı Amazon Germany.

Deco E4. 100 GB portlara sahip
Deco M4 1000 GB portlara sahip

Bu konuyu kaç defa atlamam gerek bilmiyorum. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Keenetic aynı cihaz modemleri RE özelliklidir.
TP link Deco , Ağ genişletici ve Re özellikli modem ve routerlar mevcuttur.

Hocam linki buradan paylaşmanız mümkün mü? Sitenin yapısına alışamadım hala, diğer forumlar gibi değil. Bulamadım hala :rofl:

Ben anlatırım canını sıkma o konuyu bulana kadar günler geçer. :face_with_hand_over_mouth:

Sen şimdi hangi markadan istiyorsun.

Deco E4 aldım diyelim, bunu kablosuz olarak Extra DSL’e bağlayarak mesh ağına dahil edemiyorum değil mi? Archer C80, KN-1711’den iyi ama kablolu olarak modeme bağlandıktan sonra mesh olarak kullanılıyormuş. Anlamadım bir türlü…

1000TL civarı bütçem var. Kablosuz olarak hangi ürünle mesh kurabilirsem o uygundur benim için.

1- C80 yapamazsın keenetic markasından olması gerekiyor, birde RE özelliği yoktur.

2 - Deco TP link markası olduğu için aynı marka üzerinden gitmek gerekiyor. Deco’yu 3 veya 2 li olduğundan aralarında mesh olur.

3- İki tane TP link modemi ile mesh yapabileceğimi düşündüm ama birinde RE özellikli olması gerekiyormuş. Cihazları aldım ama öylece ayrı olarak kendi hallerinde takılıyorlar. :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Deco lar kendi aralarında mesh kuruyor, interneti de kablo ile modemden alıyor gibi bir şey anladım. KN-1711-01 derdimi çözer o zaman. Ama sinyal gücü yeter mi sizce, 3. bir cihaza gerek kalır mı?

Deneyerek bulman gerekiyor, cihazları hiç denemedim. Decoların birini kablo ile bağlaya bilirsin.

Keenetic carrier mi alacaksın.

2 Beğeni

İki cihazda mesh sistem olduğuna bakınız.

1 Beğeni

Deco dan vazgeçtim. Toplamda 3 parça olacak ama 2’si aynı nokta da olacak Deco olursa.
Bunun yerine Keenetic Extra aldım 850TL’ye. Amazonda KN-1711 Carrier olarak geçiyor ama özellikleri Türkiye’deki Keenetic Extra modeliyle aynı.
Linkteki ürünü aldım.

H.o iyi kullanımlar dilerim. :pray:

1 Beğeni