Merhaba anlayan ve yardımcı olabilecek olan var mı

Arkadaşlar merhaba eski modemim türktelekomun verdiği bir modemdi td w 9970 modeli bugun yeni bir modem aldım yeni modem alma sebebim hızım 4-5 gun oncesine kadar 50 42 lerdeydi kablolu baplantıda download hızım sonra 18 lere duştu sürekli dalgalanmalar oluyordu modemimi değiştirme kararı aldım bugun değerlerine baktım ben bu maksimum hızı alabiliyor muyum cunku saha ekipleri gelmişti ve kapımdaki kutuya gelen hızın 60 larda oldugunu soylemişti yardımcı olabiliecek arkadaslar varsa yardıma bekliyorum admin lerde aynı sekilde lutfen bu konuda beni aydınlatın cunku 500 tl veriyorum aldıgım hız cok kotu suan altyapı verilerine gore 69 alabiliyormujyum ?

Merhaba, kontrol ettiğimde bugün sizi arayarak bilgi verdiğimizi görüyorum. Dilerseniz şikayetinizi tekrar ilgili ekiplerimize iletebilirim :pray:

modemden mi kaynaklı diye baktımda bi kontrol edilebilir mi tekrar yukseltebiliyorsak yukseltelim modem değişikliğinden sonra değerler görseldeki gibi gösterilen hız alınıyor mu

Dilerseniz görseli şu an açık olan kaydınız üzerinden ekleyin, ekiplerimiz tekrar kontrol etsinler.

siz bakabilir misiniz suan destek kaydı goruntulenmiyor bende suan

daha yeni aradalır ve 50 lik paket bile tanımlamayacaklarını soylediler ben sorunu cozdum kendimce benim portumun değişmesi gerek eski hızlarımı almam icin ama tabi bununla ilgilenecek olan TurkNet ilgilenir mi turktelekom bilerek kendi müsterilerini hat zayıflaması snr degerleri iyi olan yerlere alıyor bizimkini kotu lere tasıyor btk basvuru yaptım ztn de birdee siz el atsanızda portumu değiştirseler

Kontrol ettiğimde ortak alt yapı kaynaklı alacağınız maksimum alabileceğiniz hızın 35 Mbps olduğu iletilmiş. Sizinle aynı binada olup daha yüksek hız alan birisi varsa onun hizmet numarasını destek kaydınıza ekler misiniz?

sorunum halledildi sonunda üstünde durunca çözülüyor sorun felan yok aslında ortada sistemden hızımızı düşürüyolar telekom ekipleri geldi suan hız güncellemesi yaptım alablicegeniz maksimum hızı alabiilirsiniz dedi ve 70 alıyorum ama 50lik pakete gectim bunada şukur tesekkurler görüşleriniz için sorunum çözüldü

70 alabiliyosan niye 50 lik pakete geçtin? 100 lük pakete yükselt,hız sabitleme falan isteme ne geliyosa gelsin modemin özelliğinde varsa snr 8 e kadar otomatik ne kadar hız alırsa alır zaten,hattan kopmaz.

Dostum hic birseyin çözüldüğü yokmuş belki 1ay aldim o hizmeti o kadar suan tekrardan internet hizimi dusurduler allaha havale ediyorum ama gerekli mercilerede sikayetlerimi edicem gerekirse tuketici hakem heyetine kadar gidecem 6 aydir sözde internet bagli bi hizim 75 yapiyolar bi 35 bi 18 bagli oldugum santral benden cok uzak bi yerde bundan kaynakli bir sorun olabilir mi arkadaslar ?

Selamlar @corleone, santral mesafesi hızınızı doğrudan etkiler. Bağlı olduğunuz santral uzak ise hız kayıpları olağandır.

Bende de aynı modem var sendeki hız sınırı en baştaki resime göre 24mbps senin alabileceğin hız ise 50-60mbps arasında arıza kaydına düşük hız problemiyle arıza kaydı oluştur. 1-2 gün içerisinde hallederler… Özel olarak 8dbye ayarlamalarını isteyebilirsin.

Daha once santralime hic bakmamistim fakat 80 down 8.1 snr degeriyle alabiliyodum ve yine sonrasinda download hizimi kademeli dusurduler simdi 45 lere kadar düştü suan yeni aldigim modem garantide gelince bakicam degerlerime eger yine düşükse ne gibi bir yol izlemeliyim ? Santral degisikligi mi talep etmem gerekiyor Port değisikligi mi ?daha oncesinde bu sorunu yasamistim btk’ya yazdim port degisikligi istiyorum diye sonrasinda turktelekom ekibi elinde bir cihazla geldi sizin hizinizi yukselttik dedi nasil oldu bu dedim sistemden felan biseylser soyledi belki soylemek istemedi yaptigi islemi anlayamadim acaba port degisikligi yapinca mi duzeldi yoksa gercekten dedigi gibi sistemden ayarlayabiliyorlar mi hiz degerlerini ? Yardimci olursaniz sevinirim

Gonderim baya eski bir gonderi evet resimde gorulen hizi bin bir zorlukla yukseltmistim fakat yine dusurduler dedigim gibi en son 47 lere kadar inmisti modem garantide oldugu icin test yapamiyorum gelince yapicam bakicam tek sorum ben bu hizlari telrar goremessem ve gormek icin ne talep etmeliyim port degisikligi mi santral degisikligi mi birde benim hizim neden duser 80 down alabiliyorken 8.1 snr ile yari yariya nasil dusurduler bunu saglikli aciklayabilecek yok mu sistemden istedigi gibi oynuyorlar mi yoksa saha dolabinda portla ilgili mi bi sorun var ?

Senin gönderin eskiden okuduğumda pek fazla fikrim yoktu ama konuları okudukça vr300 v2 modeli sorunlu olduğunu anladım. VR300 1.20 kullanıyordum sorun yaşamamıştım. Bazen yazılım düşürüp öyle kullanırdım. Başka bir cihaz varsa onu dener misin. Sonuç aynıysa alt yapını kontrol etsinler.

1 Beğeni

Sorun modemde degil gibi çünkü zaten eski modemimdede hız kaybi baglanti kopuklugu yasadigim icin degistirdim o zamanda modemi kontrol edin dediler yeni modem aldim yeni modemimi alinca aldigim degerler ve hat zayiflamam dustu araliklarla 75 hizlara cikip sonra dusmeler basladi mesela alt komsumuzda baglatti internet normalde bos port yoktu bunlar nasil onlari abone alabildi santralim normalde bana kac km mesefede olmali ben suan online islemlerden bakinca bagli oldugum santral kendi mahallemde gozukmuyor ve VAE kapali durumda ? saha dolabi kapimin dibinde ve baglantiyi direk ankastreden aliyorum o tt verdigi yagmura camura dayanikli petrolden yapiliyor dedikleri bi kablo var ya o

Türk telekoma abonelik aldıklarında ekstra yedek portlardan veriyor diğer şirketlere açık olmuyor. VAE açık olursa türk telekom alt yapısında kullanılıyor. VAE kapalı olursa TurkNet kendi alt yapısında yapa hizmet veriyor. Boş port olmadığından santrale yakınsanız YAPA üzerinden hizmet veriyor yakın değilseniz saha dolabında port açılmasını bekliyor olabilir.

Yani VAE kapalı durumdayken bana internet hizmeti sağlanmıyor portum boşta oluyor değil mi ? dogru anlıyorum sizi yapa kullanmak daha avantajli bildigime gore fakat santral yakinsa. İzmiri bilir misiniz bilmiyorum ama ben gümüşpala mahallesinde oturuyorum santrale baglı gözüktügüm yer alaybey yani aramda hic yoksa 2.5 km var bu halde yapa hizmeti saglasalar bile kaliteli bir hizmet alamam o halde sonuç şu oluyor benim yakinimdaki saha dolabindam beni attilar kaba tabirle portumu soktuler tt ekibi ve aleybeydeki yapa altyapisi olan turknetin kendi altyapisindaki portuna bağladılar o yuzden hizimda dusus oldu peki bunlar beni ne hakla portumu degistirebilir mahalledeki sokagimin basindaki saha dolabindan degilde taaa aleybeyde santralden bagliyorlar.ortak altyapi kullanmam daha mantikli suan yani VAE açik durumda olması.Sonradan abone alip beni taa 2-3 km uzakliktaki dolaba santrale nasil atabilirler bu benim hakkimi gasp degil mi ?