Menzil Genişletici hakkında

Merhabalar.
TurkNet bağlantımla 70-75 mbps arasında hız alıyorum. Benim icin gayet yeterli. Ancak arka odada rahat kullanabilmek icin menzil genisletici aldım. Modemim Tp-Link Archer Vr400… Menzil genişletici ise Tp Link TL-WA8545RE.

Ancak salonda modeme yakinken 70 75 mbps alirken, arka odada menzil genisleticinin yaninda en fazla 4mbps alıyorum.

Yapmam gereken daha iyi bir genisletici almak mı? Yoksa genisleticiyi modemin yanina mi takmam lazim arka oda yerine?
Veya 5ghz destekli yeni bir genisletici almak mı? Sanirim bu kullandigim 2.4 ghz destekliyor.

Tesekkur ederim,saygilar.

Merhaba sanırım ürününüz yurtdışı bir ürün belirttiğiniz model tp link in sayfasında görünmüyor. Menzil genişleticiler modemden aldıkları hızı alıcı cihaza aktarmaya yarar. Eğer cihazınızda bir kablo girişi varsa ve kablolu aktarım yapmak sizin için sorun olmuyor ise yeterli uzunlukta bir lan kablosu alarak diğer odadan kablosuz hızı cihaz sayesinde alabilirsiniz. Kablo çekmek problem ise bu durumda elinizde ki cihazı modem sinyallerini güçlü bir şekilde alabileceği bir konuma koymanız gerekiyor. Elinizde ki cihaz bir çeşit ayna görevi görecek. Modemden aldığı kablosuz hızı yine kendi menzilinde ki alıcı cihazlara aktaracak.
Örneğin modem salonda ise menzil genişletici cihazı salon kapısına yakın veya kapıyı gören hol kısmına koyabilirsiniz. Mümkünse modem ile menzil genişletici cihaz arasında duvar olmamasına dikkat edin.

1 Beğeni

Menzil genişletici için güzel bir yer belirleyin ve modemle menzil genişleticiyi kablolu olarak bağlayın.