Mavi Beyaz ve Kırmızı Siyah Bağlantı Farklılığı

Merhaba çok uzun zamandır kopma sorunu yaşıyorum. Önce iss kaynaklı olduğunu düşünüp TurkNet 'e geçtim. değerlerim biraz daha iyileşti fakat sorundan kurtulamadım. Telekom yetkilileri hızı düşürmemi önerdi. Değerlerim 80mbiti kaldırıyor olsada 50mbite düşürttüm yine düzelme olmadı. Bu sefer yerkililer modem kaynaklı olabileceğini söyledi. TP-Link / TD-W9960 modemim vardır keenetic carriera geçtim. Değerlerim biraz daha düzeldi fakat kopma sorunum bir türlü geçmedi. Dün mavi ve beyaz kablodan kırmızı ve siyaha geçtim değişen şey sinyal zayıflaması 1.8 den 16 lara çıktı snr düştü. bi süre böyle denedim fakat yine kopma oldu. ben de tekrar mavi ve beyaza döndürdüm. Bu aradaki fark neyden kaynaklandı acaba çünkü aynı hat üzerindeyse değerlerin değişmesi normal mi? değerlerim aşağıda. Başka ne yapmamı önerirsiniz ve değerlerimin kopma sorunumla bağlantısı var mı?

@tnetwork + @moderators

Merhaba,
Sanırım tek denemediğiniz dsl kablosu değiştirmek.
Modeme gelen kabloda sıkıntı olabilir. DSL kablonuzda fazla ek varsa onlarda yapabilir, DSL kabloya ara bir aparat kullanıyorsanız oda yapabilir. DSL kablo bağlantısını başka odalara bölerek çekilmiş ise onlarda yapabilir
En iyisi ankastreye kısa kabloyla bağlantı yapılarak hat değelerinizi kendiniz kontrol etmektir. DSL kabloda sorun olup olmadığını anlamış olursunuz.

4 ay önce bir tadilat yaptırdık. Elektrik tesisatıda yenilenmişti. O sırada girişteki ankasreden yeni dsl kablosu çekilmişti. O yüzden başka kablo ile denemeyi düşünmedim ama bu akşam farklı bi dsl kablosu ile deneyeyim. Teşekkür ederim öneriniz için.

Çekilen tesisat sadece bir prize mi gidiyor yoksa başka prizlere bölünüyor mu?

Ankastreden tek yere çıkıyor başka yere bölünmüyor.

1 Beğeni

Kabloyu değiştirdim. Şimdide internet ışığı yanmıyor.

fiziksel durum vae kapalı gözüküyor dsl kablosunun değişimi mi neden oldu buna?

Kusura bakmayın çok yazdım bu konuya ama eski kabloya geri döndüm ve internet geldi. Neden böyle oldu anlamadım.

DSL sabitlenip internet ışığı yanmadıysa 4 dk beklememiş olabilirisiniz.

daha uzun süre bekledim. ışık hiç yanmadı.

dsl sinyali gelmedi ise ya uçların bağlantısında hata vardır yada temassızlık olmuş olabilir.

sanırım hatamı anladım. Ben dışarıdan gelen kabloya direk dsl kablosunu bağladım yani telefon ankastresini devreden çıkarttım. Ankastreye yeni kablo çakıp yapmam gerekiyordu sanırım?

  1. iki kablo bir birine temas ederse sinyal gelmez
  2. Renkleri karıştırmış olabilirsin.
  3. Kabloda kesik bir yer varsa bakırı temas etmiyor olabilir.

Hayır, ankastre şart değil. fakat burası müstakil bir ev ise size ayrılan renkleri modemine giden dsl(telefon) kablonuza bağlayabailirsiniz.