Lütfen artık bana birisi bunu açıklasın?


Ya artık yoruldum bir senede 3 kere ankastreden eve gelen kabloyu değiştirtmeme,
2 farklı modem ile denememe,
defalarca kez destek kaydı bırakmama,
bir ev kullanıcısının yapabileceği herşeyi yapmama rağmen şu ping sorununu bir türlü çözemedim ve artık cidden yoruldum. 1 ay önce fasthpath olan internetim kendi kendine ne hikmetse durduk yere interlaeve path moduna geçiyor destek kaydı açıyorum dalga geçer gibi hat değerlerimin sağlıklı olduğu ve sorunun modemimde olduğu söyleniyor farklı sıfır bir modem ile deniyorum yine aynı! Yahu hepmi kullanıcı sorunlu ben daha ne yapabilirim ? Ayrıca fastpath modunda iken de ping değerlerimiz mahallemize vdsl geldiği geleli (2 ay) yüksekti zaten ve o zamanda türk net türk telekoma laf geçiremiyordu. Hadi diyelim ki ben problemli bir kullanıcıyım ulan bu mahalledeki herkestemi aynı ping sorunu olur ?? her akşam gına geldi ya akşamları ve özellikle geceleri ping değerlerimiz inanılmaz boyutlara uçuyor. 2 Ay önce adsl kullanırken bile böyle itopik ping değerlerimiz yoktu bizim. Bakın aynı ankastreden ve aynı santralden internet hizmeti alan yan komşumun fasth path olmasına rağmen her akşam oda aynı sıkıntıyı çekiyor ? Onunla aramızda ki tek fark o türk telekomdan alıyor hizmeti ven vae.

1 Beğeni

Sizişn Upload hızınız neden 45 ? Yapa mı kullanıyorsunuz ?

Hayır vae kullanıyorum. Çok ilginç değilmi fastpath te 8mbit olan UP hızım interleave alınmış ve 40a fırlamış??Bu arada üç gün önce tesadüfen durduk yere Fast pathe tekrar geçirildi ve UP hızım suan yine 8 mbit😀neyseki pingim hala kötüde olsa önceye nazaran daha stabil

1 Beğeni

Türk Telekom DSL altyapıda hattın kaldırdığı en yüksek Upload değerini alan ülkemizdeki ilk kişi olabilirsiniz. Bunun farkında olmanızı öneririm, hız testlerinde 40’ı görebiliyor muydunuz ?

İşin gerçeği o bir haftalık dönemde hiç 40 görmedim 38.90 ları falan çok gördüm ama suan Fast pathe alınmışım ve upload hızı tekrar 8 mbit oldu en azından ping değerlerim daha stabil

1 Beğeni

Selamlar @pastiscik, probleminiz devam ediyor mu? Aktif bir destek kaydı görüntüleyemedim. Sorun devam ediyor ise güncel bir destek kaydı oluşturmanızı ve destek kaydınızın numarasını buradan benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Merhaba destek kaydı oluşturdum. Nımara:67572615

Takip edeceğim :raised_back_of_hand:



“La Bi yürü git bizi Türk Telekom ile uğraştırma böyle kullanmaya devam et” in maske giydirilmiş hali değilde ne bu peki? Adamlar vdsl İnternet diye bir binanın tepesine anten dikmiş oradan saha dolabına oradan ise evlere yer altından bakır kablo ile ankastre (PTT) kutularına dağılıyor oradanda evlere. ben speedtestte bursa daki TurkNet suncusuna 7-8 ping almam gerekirken akşamları 70-80-500 bile çıktığı oluyor. En azından bana bir yol gösterin akıl verin o yol üzerinde ilerliyeyim. Zaten bildiğim şeyleri bana defalarca kere söylemenize gerek yok vpn muhabbeti antivürüs muhabbeti VS ben bunlara zaten hakimim ve her önlemi alıyorum. Dediğim gibi bir ev kullanıcısının yapabileceği herşeyin daha fazlasını yapmama rağmen durum böyle. Ben olması gereken standartları istiyorum fazlasını zaten talep edemem zaten. İnternetimin iki gündür kesilmemesi ile durumun alakası yok. Türkneti seçmemizin bir kere en büyük sebebi ping ile ilgili vaad ettikleri, tamam biliyorum ben vae deyim ama ben ve bulunduğum yerde online oynayan ve diğer iss ye bağlı olan insanlarda durumdan muzdarip.

Hangi oyunda ping sorunu yaşıyorsunuz? Rica etsem tracert testi uygulayıp buradan paylaşır mısınız? Ek olarak şu makaleye göz atmanızı rica ediyorum. https://forum.turk.net/t/ping-degerleri-hakkinda-aydinlatma/

Şimdi iss olarak türk telekom kullanan ve aynı saha dolabına bağlı olduğum arkadaşıma yaptırdığım bir tracert testini anlık olarak paylaşıyorum


ondada ping problemi var… sorunun neden kaynakladığı konusunda kesin bir fikrimiz yok hala.

Merhaba, ilgi ve alakanız için öncelikle teşekkür ederim. Şimdi gelelim konumuza öncelikle ben paladins isimli bir oyunu oynuyorum ve tracert için ip adreslerini bulamadım fakat bunun hiç bir önemi yok çünkü ben akşam saatlerinde her şeyde ve her oyunda ping problemi yaşıyorum cs go dada yaşıyorum paladins tete yaşıyorum hadi onu geçelim size google.com cloudflare dns ve TurkNet bursa sunucusunun ip adresini bilmedigim için speedtest ten karşıma çıkan ping testini göstereyim. 60-70 mbit internet hızımında akşam yoğunluğunda nerelere kadar indiğini görmüş olun.





Şimdi bana ne yapmam gerektiğini ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyin ve lütfen dürüstçe cevap verin, bunun sorumlusu turk telekommu yoksa turk net mi ? Ben şahsen turk telekom kaynaklı saha dolabı yetersizliği diye yorumluyorum. Ekstra olarak bir sorum var herkes tip 7 erişim kabinine fiber internet geldiğini ve oradan evlere yer altından bakır kablo ile dağıtıldığını söylemiş fakat benim bölgemde şöyle bir durum var "Yüksek bir binanın tepesine yerleştirilmiş olan antene bağlı bir fiberoptik kablo 50 metre kadar bir mesafe direkten direğe gidip saha dolabına yukarıdan giriyor ve o saha dolabından evlere doğal olarak bakır kablo ile yer altından dağıtılıyor. Acaba pingin sebebi bu olabilirmi ? uydu interneti gibi radyolink bir sistemmi bu ? ve türkiyedeki tüm tip 7 erişim kabinlerine internet bu şekildemi ulaşıyor ? Teşekkürler.

Kullandığın modem sanırım N16 yada ac51 gibi geldi. Bu modemler bakır hatlarda berbatlar Mediatek işlemciye sahip oldukları için. Broadcom işlemcili bir modem işini belki görebilir yada hattın omurgası kötüdür. İlk resimde hattın sınırda sonra interleaved geçince mi yükselmiş normale dönmüş onu anlamadım. Asusların Qos ayarı vardır bu modemlerde farklı isimlendirilmiş sanırım hattını sınırlandırarak deneyebilirsin. Yada TTnin modemleri genelde broadcom tabanlıdır onları dene Türknetin sattığı modemleri bilmiyorum. https://www.youtube.com/watch?v=bykFg9_28Ks&t=291s bunu deneyebilirsin

İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Evet ac51 kullanıyorum fakat elimde sıfır Türk Telekom modemi var onu taktığımdada sonuçlar çok fark etmiyor. Dediğim gibi en çok akşam 7 gece 1-2 arası böyle oluyor. Bufferbloat olayını da biliyorum hatta bir çok kere testlerini yaptım sonucum ya c ya d çıkıyor qos ayarını kullanıyorum tüm çeşitlerini denedim bir faydasını görmedim. Şuan zaten qos ayarını modemden kapattım çünkü şuan İnternete bağlanan tek cihaz zaten oyuncu bilgisayarım. Şuan fastpath modda hattım ve Yukarıdaki tracert sonuçlarıda fastpath aktifken dün akşam yaptıklarım.

Hattın omurgası zayıftır derken neyi kastettiniz bu konu hakkın da beni bilgilendirirmisiniz?

Ağ araçlarının içersin de ping atabileceğin bölüm var

VDSL pano sonrası dağıtım için kullanılan bakır kablo hattından bahsediyorum omurga olarak kastedtiğim odur. TT’ninde Mediatek işlemcili modemleri var. Modem üzerinden ping attığında da aynı sonuçları veriyor mu ?


1 saat önce burası 20-30-40 ms lerdeydi simdi ise anlık durum bu. arkada çalışan yada indirme yapan hiç bir şey yok. modemi kapatıp açmama rağmen böyle suan ve muhtemelen gece yarısına kadar da böyle gidecek…

Tekrar selam, ping değerlerinizin yüksek olmasının en temel birkaç sebebi var. Birincisi Türkiye server’ı bulunmayan oyunlar. Bu server’lara bağlanırken ping değerleri doğal olarak artıyor. İkinci sebep ping değerlerinizi belirleyen noktalar. Yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden hizmet aldığınız için bağlantınız size en yakın yerel sağlayıcı noktasından sağlanıyor. Doğrudan sunucuya bağlanamadığınız için, yani arada bir aracı olduğu için doğal olarak değerler yine artıyor. Konuyu TR sunucuları bulunan oyunlar ve farklı platformlar özelinde değerlendirmek gerekiyor. Bunun için TurkNet Şeffaflık Raporu — Altyapı Çalışmaları, Hizmet Açılış ve Dönüş Süreleri bağlantısı üzerinden bölge ve platform seçip ortalama değerler ile karşılaştırma yapmanız gerek. Örneğin Hatay’da yaşan bir kişi PUBG oyununda ortalama 56 ping alıyor. Bunu çeşitli etkenlere bağlı olarak +10 ekleyerek değerlendirebilirsiniz. Bu hesaba göre tüm olumlu şartları sağlayan kullanıcıların değerleri (sorunsuz modem, sorunsuz bakır altyapı, arka planda uygulama çalışmaması, ağa farklı bir cihazın bağlı olmaması, bağlantı sağlanan cihazın sorunsuz olması vs…) 66 ping’in üzerine çıkmamalı. Eğer çıkıyorsa bu bir sorun olarak değerlendirilip aksiyon alınabilir.