LOS Işığı kırmızı yanıp sönüyor! Yardım

Merhaba
Dün gece 3 4 gibi internetimde bir sorun yoktu, sabah kalktığımda internetim gitmişti los ışığı yanıp sönüyodu, turknetten destek kaydı açtım geleceklerini söylediler. Sizce bu neden olmus olabilir internetim bağlanalı 3 gün oldu kablo da kırılma mı oldu acaba ya da soketinde mi bi sıkıntı var, kabloyu kontrol ettim ama bir kırılma yoktu.

Çok hassas dememizin nedeni dış kabuğunda birşey olmasa bile içindeki aparat ve cam - saç telinden ince hafif oynattıldığında kırılabiliyor yerinden çıkabiliyor.
Bende fiber olsa duvara kimsenin ulaşamayacağı yere fiber sonlandırma koyardım, ordan kısa fiber kablosuyla gpona bağlardım los ışığı yandığında kısa kabloyu kendim değiştirirdim. fiber kablosu hazır uçlu halde satılıyor onlardan alıp takardım.

Füzyon cihazı ne yazık ki çok az sayıda var bu yüzden tüm ekiplerde olmuyor. Füzyon cihazı olmadığı için bu sefer fast konektör kullanıyorlar, bunun bedeli de bu oluyor. Bütün operatörlerde aynı durum var.

fiber sonlandırma dediğiniz nedir?

Yani soket arızası. Ekipler gelip müdahale edecek.

https://m.n11.com/urun/ftth-plastik-fiber-sonlandirma-kutusu-3269290
Fiber sonlandırma kimsenin dokunmadığı yerlere kutu konularak bina girişinden gpona gelen arızasını gidermek yerine sonlandırma kutusundan gpona gelen kısa fiber kabloyu değiştirerek arızayı minumuma indirmeye yarar.

@alperenatici

ekipler hala gelmedi , 24 saat içinde bilgi vereceklerini söylediler ama mesajlarıma bile bakmıyolar.

Ekiplerin arayarak tarafınızı bilgilendirdiğini görüyorum.

bilgilendiriler de gecistirmekten baska yaptıkları birsey yok birisi , birisi 24 saat içinde çözülecek diyo 24 saat geciyo gelen giden yok diğeri 36 saat içinde diyo yine gelen giden yok , cidden bu firmada ariza yasamaman lazımmış , rezalet.

Birçok kanal üzerinden ilettiğiniz talebe istinaden öncelik ve hassasiyet iletildi. Yerel sağlayıcı kaynaklı arızanın çözümü için yerel sağlayıcı saha ekiplerinin müdahalesi bekleniyor.

bekleyelim bakalım daha ne kadar bekliyebileceksek.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

ekipler bugün gelip sorunumu çözdüler.

Sorunun çözümüne sevindim, İyi günlerde kullanın hizmetinizi :hugs:

1 Beğeni