Letgo’da dolandırılıyor muyum?

Arkadaşlar selam. Konudan bağımsız site ile alakasız bi yardım ve fikir isteğim olacak sizden. Bir kaç yerde daha açtım konuyu ama sizinde düşüncelerinizi almak istedim. Belki birinizin başına bu tarz bi şey geldiyse yardımcı olur diye.

Apple Watch 5 almaya karar verdim ve Letgo’dan bakınıyordum bir tane buldum. 3200 TL yazmış 2900 TL’ye bırakıyor. 2. ellerinin fiyatı [4000-4500]TL arası oluyor genelde. Neyse ertesi gün gelip alayım dedim. Bana dediki “Muğla’da tatildeyim isterseniz saati sahibinden.com’a yükleyip güvenli ödeme sistemi ile satın alabilirsiniz” dedi. Böyle demesi bana bir güven verdi sonuçta satıcı bana saati kargo ile gönderecek saati kontrol edeceğim eğer bir sorunu yoksa onay vereceğim para karşı tarafa aktarılacak. İçimde yine bir sıkıntı vardı. Acaba dolandırıcı olabilir mi diye? Bir şekilde saati kargoya vermiş gibi gösterip göndermeyebilir acaba yeni bir dolandırıcılık yöntemi olabilir mi bilemedim. Yeni bir hesap açıp başka bir ürünü için mesaj attım. Fotoğraflardaki gibi cevap verdi.


Telefon numarasını falanda verdi. Aradık konuştuk. İşin içinde saati Sahibinden.com’a yükleyip güvenli ödeme sistemi ile satın alma olunca bir rahatlama geldi bana. Sizce güvenmeli miyim? Bu işin içinde bir dolandırıcılık olabilir mi? Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. çünkü güvenli ödemeyle aldığın zaman sana teslim olur bakarsın sıkıntı yoksa onay verirsin para ona geçer yoksa geri yatar sende geri yollarsın olur biter.

1 Beğeni

Saatten memnun kalmayıp iade işlemlerini başlattığım zaman karşı taraf bana kargo gelmedi derse paranın üzerine yatmaya çalışabilir mi acaba? Çünkü sahibindenin güvenli ödeme sistemiyle daha önce hiç alışveriş yapmadım.

öyle bir şey yapamaz çünkü sana gelen kargo teslim an geçmez sen onaylarsın geçer yani 15 gün süresi var diye biliyorum detaylı bilgiyi sahibinden.com alabilirsin müşteri hizmetleri arayın ya da soru cevap kısmı vardır.

2 Beğeni

Get açıp ürünü yollayacak size sizin de bildiğiniz gibi ürün siparişini verdiğiniz ürün ise ödeme onayını verirsiniz. Eğer değilse zaten sahibinden ile iletişime geçip iade iptal sürecini başlatırsınız. Ürün hakkında net bilgiye sahip değilim maalesef orijinalliği konusunda nasıl kontrol yapacağınız bilgisini öğrendikten sonra ürünü alabilirsiniz diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Aceleniz yoksa bekleyin derim tatilden dönmesini, ürün farklı çıkar da geri göndermek isterseniz ben artık Muğla’da değilim farklı adrese gönderin deyip sıkıntı çıkartabilir veya siz ürünü geri gönderdikten sonra acil işim çıktı Muğla’dan ayrılmak zorunda kaldım ürün ulaşmadı veya benim ikamet adresim değil neden farklı adrese gönderdiniz gibi birçok sorun çıkartma ihtimali var. Günümüz kargoları sadece isim soyisim sorup onu da kendileri söylediği ve teslim ettiği için maalesef güvenilir seçenek değil birçoğu. Sahibinden’in bu konudaki politikasını öğrenmek lazım farklı adrese geri gönderme konusunda sorun çıkar mı çıkmaz mı. Ben bu varsayımları bir dolandırıcı ne gibi sorunlar çıkartabilir şeklinde düşünerek yaptım tabii tanımadığım kimseyi karalayıp kötülemek istemem, benim düşüncem olarak gidin elden alın geri dönünce eğer ilan verildiği il ile aynı ildeyseniz.

Farklı bir seçenek olarak ilan verildiği ildeki bir tanıdığına göndersin onun aracılığı ile elden teslim alın, sizin Muğla’da bir tanıdığınız olma ihtimalinden fazladır tahminimce. Kargo ücretini karşılarsınız en fazla.

1 Beğeni

Farklı bir Letgo üyeliği ile ilan sahibine tekrar yazın. Sizin de Muğla’da yaşadığınızı ve ürünü elden almak istediğinizi söyleyin eğer bahaneler sunmaya başlayıp ürünü elden teslim edemeyeceğini söylerse bence uzak durun diğer türlü elden de tesiim edebilirim derse dolandırıcı olma ihtimali düşüyor.

2 Beğeni

Başımdan geçtiği için yazıyorum. Kesinlikle uzak yerden ürün almayın. Benden tavsiye. Satıcı kim olursa olsun güvenmeyin. Sadece sahibinden paramgüvende

1 Beğeni

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Satıcının Letgodaki ismi ile WhatsAppdaki ismi farklı bu beni biraz işkillendirdi. WhatsApp profil fotoğrafını değiştirip duruyor fark etmediğimi sanıyor ama büyük ihtimalle dolandırıcı o yüzden ürünü almaktan vazgeçtim eğer böyle bir şey başınıza gelirse dikkat edin diğer arkadaşlarında dediği gibi şehir dışından hiçbir ürünü almayın para atmayın kapora da göndermeyin.

İnternetten bir şey alıcaksan ya sıfır alıcaksın ya da kendin görüp deneyebileceğin şekilde alıcaksın satıyorsanda aynı şekilde. Malesef dolandırıcı kaynıyor ikinci el siteleri.

1 Beğeni

Güvenli ödeme sisteminin nasıl işlediğini bilmiyorum. Ancak ürünü sahibinden veya letgo şirketinden değil, farklı bir insandan alıyorsunuz. Bunu göz önünde bulundurarak satın alın. Kargoyu iade ettiğiniz zaman teslimat kodu ile teslim edilip edilmediğini kanıtlayabilirsiniz.

1 Beğeni