League of Legends EUW ping sorunu

Merhaba,

Riot avrupa sunucularına bağlanırken olan ping sorunu hala düzelmemiş. Rica ediyorum sunucu rotası ya da trafik yolu artık Türkçe olarak nasıl telaffuz ediliyorsa lütfen bu sorunu çözün. Diğer isp’ler de bu sorun yokken TurkNet ile normalden 25-30 fazla ms alıyoruz. Bu bahsettiğimiz karşılaştırma yaklaşık 7-10 gün öncesiyle yapılıyor. Yani rota mı bozuldu tam bilmiyorum ama ne olduysa lütfen çözümleyin. İlgili server ipsini teknik destek için de ayrıca paylaşmış olayım belki çözümlemede kolaylık sağlar.

Europe West EUW (EUW1) Amsterdam, Netherlands 104.160.141.3

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Kaç ping alıyorsunuz?

90-92 bandında geziyor. Sorundan önce 67 alıyordum ve neredeyse sabitti diyebilirim. Farklı bir firma ile daha düşük alıyordum ama 67 hali bile yeterliydi. Bu seferki sorun sadece bana özel olmamakla birlikte euw üzerinde oynayan herkes için benzer artışları fark etmişlerdir. Yurtdışı çıkışı mı bozuldu ya da rota ile ilgili mi sıkıntı var bilemiyorum ama son 7-10 gündür maalesef durum böyle.

Birde ben deniyeyim size bilgi vereyim hocam.

Merhaba, Cloudfire WARP indirirmelisin ben Tr’de 68 ms alıyordum VALORANT & Lol’de şuan 28, EUW serverlerinde de ping düşüyor kesinlikle tavsiye ediyorum. Yotubede var videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=8jmMg5PVVLQ

1 Beğeni

Antreman da 70 ping alıyorum normal de 47 ping civarı alıyordum bir kaç oyun atayım bazen cins sunuculara bağlandığım oluyordu.

1 Beğeni

Hayır, hocam olması gerekenden düşük vermemesi gerekiyor çünkü araya ek protokol ekleniyor. Tr’de halen 30 alıyorum ama west sürekli değişken. Günün büyük bir çoğunluğu bazen neredeyse tüm gün bu ping sorunu devam ediyor. Ping için yardımcı programlar normalde araya protokol eklediği için en azından avrupa sunucularında bizler için gereksiz. Ben denemek amacıyla bir tane satın aldım daha önce hiçbir etkisi olmayan program şu anda yaklaşık 8-10 düşürebiliyor. Kısaca belirttiğim sorun TurkNet kaynaklı. En kısa ve en hızlı yoldan karşı servera bağlanmak yerine farklı bir rota çiziyor. Peering anlaşması mı olur yoksa rota eski haline mi düzeltilir bilmiyorum ama bu sorunu düzeltmeleri gerekiyor.

Yok hocam sizlik değil sorun. Genelinde bu şekilde maalesef. Diğer isplerde benzer sorun mevcut değil. Bu servera bağlanırken garip bir biçimde yolu uzatmaya başladık neden bende bilmiyorum. Sırf bu ping sorunu düzelmediği ve oynamak zorunda olduğum için(decay) dia1’e düştüm. Çünkü bu haliyle oynanabilir durumda değil. TurkNet incelese bir şekilde peering gibi modellerle bu sorunu kaldırsa ya da daha da iyileştirse oldukça fazla oyuncuyu mutlu edecektir. Yayıncılar bile westte oynayamıyorlar. Anlaşmalı olduğu yayıncılardan fikir alsalar dediğimi doğrulayacaktır hepsi. :slight_smile:

Aynı sorun bende de var. LoL Tr sunucusunda 27-30 arası ping alırken West’e geçince 88-90 oluyor sürekli ve eskiden böyle değildi 65 sabitti. Turk Telekom kullanırken LoL Tr de 23 ms West 55 ms ile oynuyordum onu da belirteyim.

1 Beğeni

Hocam geçmiş olsun, bende gigafiber kullanıcısıyım ve bundan 1 ay önceye kadar 47 ping alıyordum şimdi 70 civarı bunun hakkında arıza kaydı açtım traceroute attım bakalım sonuç ne olacak.

1 Beğeni

Hocam selamlar,

Bende ping konusunda düşüş var destek kaydım hala açık.

Şuan 47 ping ile oynuyorum.

1 Beğeni

2020 Şubat ayı verilerine göre Türkiye’de 15 milyonun üzerinde LoL hesabı açılmış neden Riot yetkilileri Türkiye’de bir sunucu açmıyorlar? İlgili şirketten böyle bir talebiniz oldu mu? Oldu ise nasıl dönüş yaptılar?

Zaten var hocam TR sunucusu :grinning:

1 Beğeni

Şu an bende de eski haline dönmüş ama hala tatmin edici düzeyde değil senin kadar en azından. :slight_smile:

1 Beğeni

Var zaten ama bahsettiğimiz euw yani Avrupa sunucusu. Kaldı ki burada da oynayan kişi sayısı az değil. Çoğu büyük yayıncı ve profesyonel oyuncular sadece burada oynuyor. Dolayısıyla Twitch gibi platformlarda çok izlenen tüm yayıncılar burada diyebiliriz. Bu sebeple bu rotanın peering gibi yöntemlerle iyileştirilmesi ya da sorun olmayacak şekilde iyileştirme istiyoruz. Bir düzgün bir bozuk olmasın en azından.

2 Beğeni

TR sunucusu Türkiye’de ise bu kadar ping olmaması gerekir. Enteresan :thinking:

TR Sunucusun da 9 ms ping alıyorum ben zaten problem yok @Natkarat’ın dediği gibi avrupa sunucusun da bir tık yükselme olmuş gibiydi benim normale döndü diyebilirim 47 ms ping alıyorum şuan.

1 Beğeni

1 Eylül’e kadar Avrupa ping değerlerinde düşüş bekleniyor TurkNet tarafında çalışmalar devam ediyor.

7 Beğeni

Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Yanıtı geç gördüm ama oyun içi sunucu ip adreslerini riotla iletişime geçtiyseniz iletmişlerdir sanırım. Eğer iletişime geçilmediyse ticket üzerinden öğrenip burada paylaşabilirim. Emin olun böyle bir iyileştirme yapılabilirse çok fazla kullanıcıyı memnun etmiş olacaksınız. :slight_smile:

1 Beğeni

Cevap gelmemiş ama edindiğim bilgiler bu şekilde belki destek ekibine faydası olur.

''Selamlar dostum,

Yanıtımızı beklediğin için teşekkür ederim.

İstedğin ipler aşağıda:

185.40.65.1

162.249.72.1’’

Bu da avrupa sunucusunun cevabı;

‘’ Hi there (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧,

Phaloir here, hope you’re well!

Please, provide them a list of our peering partners and exchange points that we use since they can use one of our exchange points to facilitate the route to our servers.

And for all the details regarding the route that we’re using provide them our PeeringDB page and suggest them to contact us directly.

Let me know how it goes with the ISP, and don’t hesitate to ask if you have any questions in the meantime!

Phaloir
Player Support Specialist

3 Beğeni