Lan/Wan bağlantısı yapma

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Elimde iki adet modem var. Bunların birini ana modem diğerini Router olarak kullanmak istiyorum. Bilgim dahilinde bağlantıyı bir türlü yapamadım. Ana modem keenetic extra dsl router ise TurkNet’in vermiş olduğu vestel dgm9000 olacak. Routerda ip yapılandırması yaptıktan sonra modemin arayüzüne giremiyorum. Wan bağlantısını yaptığım zaman internet ışığı yanmıyor. Arayüzü kurcaladıktan sonra nihayet internet ışığını yaktım ama router internete bağlanmadı. Sistemi kurmam da yardımcı olmanızı istiyorum. Bu konuda yardım edebilecek birisi var mı? Alakası var mı bilmiyorum ama internette hep dsl ile ilgili konu var. Fiber altyapı kullanıyorum. İnternetteki kaynaklarla da bağlantıyı yapamadım.

Merhaba, @mehmetyagmur Vestel router kurulumu olarak kullanmak istiyorsan kurulumda yardımcı olurum, tek bilen kişi ben olabilirim. :slight_smile: Fiberde söyle bir durum var, keenetic extra bağladığında portları 100 mb olduğu için 95 mb alırsın, 1 gigabit portlu router alırsan 110 ,120 mb alırsın.

1 Beğeni

Sonunda buldum heralde birini :smiley: akşam müsait olursanız halledebilir miyiz?

1 Beğeni

Bir müşteri daha yaptırmıştı, Resim ata ata kurcaladık. :wink: Yoksa hiç öğrenemezdim, daha yeni router olduğu için kimse kurcalamadan bilemez. :slight_smile:

2 Beğeni

Müsait olduğunda etiketlersin bakarım. :pray:

1 Beğeni

İnan var ya 24 saat kurcaladım bir türlü internet bağlantısını gerçekleştiremedim. Bir kere yandı internet ışığı onda da bağlantı gelmedi. Ayarları yapıncs modem arayüzüne giremedim. İnşallah sayende olur bu sefer :pray:

Aslında o kadar basit ki ben neler denettirdim, hiç biri olmadı. Hiç birşeyi kurcalamadan yapılıyor.

Olsun da hocam gerekirse oturur ağlarım :grin:. Benim yaptığım ayarlar şöyle oldu. Wan ayarlarından bağlantı ekledim köprü seçeneğinde. İp yapılandırmasında dhcp kapatıp ip adresini değiştirdim 192.168.1.2. zaten standartlar böyle ama bağlantı gelmeyince kafayı yedim 1 gün boyunca :smile:

Hİç biriyle alakası yok boş hepsini denedim. :smiley: Sadece wan bağlantısını bağlayıp bir tane bağlantı seçeneği var onu açmak, ne ip adresi değişikliği ne kurcalamak hiç biri yok :slight_smile:

:grin: :grin: iş çıkışını dört gözle bekliyorum akşam haberleşelim hocam. Kurtar bizi şu lanet dertten :smile:

vestel dgm9000 bu modemin lan portu 100mbps destekli 100mbpsde bile max 94mbps alıyor yıl olmuş 2022 halen böyle modemler verilmesi çok üzücü

1 Beğeni

Olaya öyle bakma bence ya. Hiç vermeyedebilirlerdi. Ayriyeten zaten 100mbpslik paket için bu modem veriliyor heralde.

1 Beğeni

​​ZTE H298A bu modemler lan portu gigabit

paket kaybı var neden fiberde kayıp yaşıyım ki gigabit portlu modem varken

Tabi kayıp yaşamamak en iyisi ama modem ücretsiz veriliyor ondan dolayı pek de şaapmamak lazım

Dostum müsaitsen halledelim şu işi

1 Beğeni

@CKLasT hangi bağlantı seçeneğini açıyoruz

1 Beğeni

@CKLasT Çok teşekkür ederim sayende bağlantıyı yaptım. Süpersin