Kutu Aktivasyon Süreci


Yaklaşık 1.5 hafta önce binamıza kutu takıldı, aktivasyon için bekleyin başvuru yapın dediler. Devletten izinler falan alınması gerekiyormuş. Yetkili arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen? Tüm hayatım boyunca bu bağlantı hızına sahip olmak istedim sabırsızlıktan gözüme uyku girmiyor.

1 Beğeni

Merhabalar,

Dışarıdaki bağlantılar yani bölgenizdeki optik dağıtım kutuları takılıp bağlantıları yapıldıktan sonra aktivasyon sürecine girecek. Süre ne kadar sürer bilemiyorum. Bizim binaya kutular takıldıktan 4-5 ay sonra dış bağlantılar yapılmaya başlandı bu süreçte belediye izinleri ve diğer prosedürler için beklendi. Tabi tüm bölgedeki bağlantılar bitince aktivasyon sürecinde bir iki haftayı bulur diyenler var. Tabi süreler değişebiliyor daha kısa sürede gigafibere kavuşanlar oldu.

Kutu takıldıysa çok fazla endişelenmenize gerek yok. Aktivasyon işlemleri belediyeden izin alınarak yapılıyor yani tahmini süreci belediye belirliyor buyüzden TurkNet sizlere net bir tarih veremez. Belediye işi uzatmazsa ortalama 20,25 gün de aktivasyon işlemleri tamamlanıyor. İyi günler dilerim

1 Beğeni

İzin çıkmaması ya da iptal edilmesi gibi durumlar olmaz değil mi? Bina yöneticisinden de izin alınıyor diye duydum, adamı tembihledim geri çevirme diye.

apartman sakinlerinden birisi sorun çıkarırsa iş aksayabilir

Selamlar @Xonthiugun, foruma hoş geldiniz :raised_hand:t2: Binanıza kutu eklenmesi çok güzel bir haber. Bu pek yakında dünya hızında internet kullanacağınız anlamına geliyor. Tüm prosedürler tamamlandığında iş sırasına göre aktivasyonunuz tamamlanacak. Deneyimlerinizi forumda paylaşmanız dileğiyle, keyifli uçuşlar :rocket:

1 Beğeni