Kurulum yaptım fakat internet yok

Merhaba başka bir operatörden TurkNet 'e bugün itibari ile geçtim. Normalde 16mbps kullanıyordum fakat hız sorgulama yaptığımda alt yapımın 35mbpse yükseldiğini gördüm.Gelen kullanıcı adı ve şifre ile kurulum yaptım fakat internetim gelmedi. Tekrardan altyapı sorguladım ve adreste boş port yok uyarısı veriyor. Modemim adsl2+ bir modem.

Selamlar @White1, portun tarafınıza tahsis edilmesiyle beraber altyapı sorgulamada hız görüntüleyemezsiniz. Modem Kurulum Rehberi — TurkNet veya Video Destek — TurkNet bağlantıları üzerinden modem kurulumu hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Sorunsuz kurulum yapmanıza rağmen bağlantı sağlayamıyorsanız bunun iki sebebi olabilir.

  • Arıza
  • Aktivasyon sürecindeki sinyal aşamasının tamamlanmaması

Online İşlemler - TurkNet & 0 850 288 80 80 üzerinden destek kaydı oluşturursanız ekipler bilgilendirme yapacaktır. Forum profilinize de müşteri numarası eklerseniz takip etmek isterim.

Merhaba, modemin marka modelimi öğrene bilir miyim.

@alperenatici Modem +adsl olarak geçiyorsa
Vdsl modem gereklidir.

Huawei HG531s V1 modem

Modem ADSL olduğu için VDSL sinyalini kabul etmiyor

Modemin vdsl özellikli almanız gerekiyor.
Bütcenize göre modem önerebilirim.

Bizde sıkıntı yok modemin özelliğinde vdsl desteği yoktur. . :+1:

Peki modem değişimi için nasıl bir süreç işliyor TurkNet ücretsiz sağlıyor mu? Sağlamıyorsa kendim herhangi vdsl bi modem alıp kablo bağlantısıyla direkt interneti kullanmaya başlayabilir miyim başka bir işlem gerekir mi?

Ne yazık ki modem karşılamıyor. Kendiniz bir tane almalısınız. Modemi kabloya bağlayıp, modem arayüzünden kurulum yaparken, modem içinde k.a ve şifresi isteyecektir.

TurkNet Online İşlem Merkezi giriş yaparak, altaki sekmelerde (teknik ve destek ) bölümüne girdiğinizde sayfayı alta kaydırıp modem bilgileri yer almaktadır, o bilgilerle beraber vlad : 35 olarak yazarak kurulum yapabilirsiniz.

Vdsl modem İstediğinizi almakta özgürsünüz.

Teşekkür ederim. Peki şuanda vdsl bir modem temin edene kadar türnketten gelen interneti herhangi bir şekilde kullanma şansım var mı?

Vdsl kullanmak yerine adsl geçerseniz interneti kullanırsın ama bunu hiç önermem sebebini kendin söyledin, vdsl geçince port kalmadı, son portu aldığın için kaybetme olasılığın var. Kaybedersen bir daha alma olasılığın olmayabilir.
İkinci el modemlere bakabilirsin.
300 tl huaweiler satılıyor. Şimdilik ucuza kaçman daha iyidir.

TurkNet bana kurulum için k.a ve şifre gönderdiği vdsl porta kesin olarak geçmiş oluyor muyum? Bir yandan onu da düşünüyorum eğer öyleyse vdsl modem alıcam.

Profilinize müşteri numaranızı eklerseniz @alperenatici arkadaşım bakacaktır.

yazdım

Hizmetiniz şu anda VDSL. Bu sebeple VDSL destekleyen bir modeme ihtiyacınız var.

1 Beğeni

İkinci el vdsl modemler ucuz Bir tane alırsan adsl’i aramazsın artık

Bu sabah Zyxel VGM1312-T20B modemin kurulumunu yaptım. Dsl wlan internet ve power ışığı yanıyor fakat interneti kullanamıyorum ne yapmam lazım?

k.a ve şifresiyi doğru girdikten sonra vlad ıd : 35 olarak ayarlanmalıdır.

Şuanda kısa bir süreliğine internet ışığı kırmızı yanıp düzeldi internet var. Yardımcı olduğunuz içib teşekkürler.